IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2014, 12:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antalya'da eğitim skandalı: Bas parayı seç hocayı




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, “Kayıt kabul döneminde velilerden hiçbir ad altında aidat ve bağış alınmayacak” uyarısına rağmen yeni eğitim dönemi öncesi gelen haber şaşkınlığa uğrattı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öğrenci velilerinin korkulu rüyası haline gelen kayıt parası uygulaması Antalya’da, “Bas parayı, seç hocayı” uygulamasına dönüştü.

ÖĞRETMENLER KULLANILIYOR
Hürriyet'in haberine göre, velilerden kuru kuruya bağış istemek yerine paralı öğretmen tercihi uygulaması başlatan bazı okullar, eğitim anlayışı ile ön plana çıkan başarılı öğretmenlerin isimlerini kullanarak sınıf, öğretmenler odası, konferans salonu, tuvalet gibi alanlardaki sözde eksikleri gideriyor, tadilat yapıyor.

ALT SINIR 500 LİRA
Paralı öğretmen tercihi yaptıran

okullardan biri de Antalya Demirgül İlkokulu. Okul yönetimi tadilat ve masa, sandalye eksiklerinin giderilmesi için 500 lira alt sınırla velilere öğretmen tercihi hakkı sunuyor. Ancak velilerden istenen para okul aile birliğine değil, okul müdürü tarafından yönlendirilen işletmelere ödeniyor.

BORÇLANDIK DESTEK İSTİYORUZ
Okul Müdürü Mehmet Demirözü, kayıt evraklarının yanı sıra 2 top fotokopi kâğıdı, 2 adet mavi plastik dosyayı hazırlayan velilerle odasında özel görüşme yaparak, “Okulda yürütülen çalışmalar nedeniyle 30 bin lira borçlandık. Bize bu konuda ciddi destek olacak velilerimize öğretmen tercihi konusunda kolaylık sağlıyoruz” diyor.

ÖDEME MOBİLYACIYA
Uygulamayı kabul eden öğrenci velisi yine okul müdürü tarafından okulun mobilya işlerini yaptığı iddia edilen Ercan Mobilya isimli iş yerine yönlendirilerek okulun borcuna karşılık 500 lira ödeme yapıp fatura alıyor. İşlemi yapan veli istediği öğretmeni tercih edebiliyor. Ekonomik durumu iyi olan veliye ayrıca sınıflar gezdirilerek eksikler gösteriliyor ve sandalye, masa temini konusunda da yardımcı olması isteniyor.

GEREĞİ YAPILACAK
Para karşılığı öğretmen tercihi yaptırılarak velilerin ödeme için işletmenlere yönlendirilmesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu kaydeden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural şöyle dedi: “Böyle bir şeyin olmamasını umut ediyorum. Eğer gerçekten böyle bir yanlış yapıldıysa hemen gereği yapılır. Konuyla ilgili bizzat inceleme yürüteceğim.

KURA ÇEKMEK ZORUNLU
Okullarımızda öğretmen tercihi yapmak gibi bir durum söz konusu değil. Hangi öğretmenin hangi sınıflarda ders vereceği kura

yöntemi ile belirlenir. Bunun dışında bir uygulama zaten yönetmeliklere aykırı. Velilerimiz bu konuyla ilgili mağduriyet yaşadıysa kurumumuzla irtibata geçebilirler.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
antalyada, bas, eğitim, hocayı, parayı, sec, skandalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antalya'daki Halk Eğitim Merkezleri Violent Akdeniz Bölgesi 0 12 Haziran 2013 20:21
Antalya polisini sarsan seks skandalı Angel Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 14:27