IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2014, 10:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor!




İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 917'ye, yaralananların ise 9 bin 869 kişiye yükseldiği bildirildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Batı Şeria'nın farklı kentlerinde dün cuma namazı sonrasında düzenlenen "Gazze'ye destek" gösterilerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2'ye yükseldi. Gösteri sırasında yaralanan Nadir İdris (42) isimli Filistinli bu sabah hayatını kaybetti. Sivil kuruluşları tarafından Başkent Tunus'ta düzenlenen gösteride, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan binlerce gösterici Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Göstericiler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamasında, "İsrail saldırılarının bir ayda Gazze'de ziraat ve hayvancılığa verdiği zararın yaklaşık 251 milyon Amerikan Doları (USD)" olduğu belirtildi.
İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasındaki geçici ateşkesin sona ermesinin ardından, Gazze'nin çeşitli bölgelerine tekrardan hava saldırısı düzenlenmeye başlandı. İsrail ordusunun Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, hayatını kaybeden Abu Hadaf ailesinden 3 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Saldırıda Aştivi ailesine ait olduğu belirtilen bir bina isabet aldı. Bina tamamen yerle bir olurken, çevresindeki binalarda da hasar oluştu.

Hamas, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır'da yürütülen ateşkes müzakerelerinde yer alan Filistin heyetinde bulunan Hamas yöneticilerinden İzzet Reşak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan Gazze'yi bombalıyor. Bu, tam anlamıyla maskaralık" ifadelerini kullandı.
Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Temmuz'dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar Gazze'de 64 caminin tamamen, 150'sinin ise kısmen yıkıldığı belirtildi.

İsrail ordusunun Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, hayatını kaybeden Abu Hadaf ailesinden 3 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları binlerce kişi tarafından protesto edildi. Melbourne Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan protestocular, İsrail, ABD ve Avustralya Başbakanı Tony Abbott’ı kınayan sloganlar attı. Gazze halkına yapılan katliamlara seyirci kalmayacaklarını ve eylemlere devam edeceklerini belirten göstericiler, daha sonra kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.
İsrail'in hava saldırılarında, Refah kentinde bulunan Ebu Taha ailesine, Cebaliye mülteci kampındaki Süleyman ailesine ait 2 bina isabet aldı. Saldırı sonrasında 2 bina tamamen yerle bir olurken, çevresindeki binalarda ciddi hasar oluştu.

En-Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki İzzeddin el-Kassam Camisine hava saldırısı düzenlendi. Cami'nin enkazından çıkartılan ölü ve yaralılar, Deyr el-Belah'taki Şuheda El-Aksa hastanesine kaldırıldı.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin üç başkentinden biri olan Cape Town kentinde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin'in Ramallah kentinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edildiği sırada güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada hayatını kaybeden gösterici Muhammed Katri(20), için El amari mülteci kampında cenaze töreni düzenlendi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI HAN YUNUS KENİNE SALDIRDI

Bu arada, Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'ta bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli kadının yaşamını yitirdiğini, eşinin ise yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıların, bin 917 kişinin ölümüne, 9 bin 869 kişinin yaralanmasına yol açtığını ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra, salı günü TSİ 08.00'de başlamak üzere, İsrail ile Filistinli gruplar arasında 72 saatlik ateşkes ilan edilmişti. Ateşkesin cuma günü saat 08.00'de sona ermesiyle İsrail'in saldırıları yeniden başlamıştı.

BATI ŞERİA'DA GERGİNLİK

Gazze'ye destek gösterileri sırasında öldürülen 2 Filistinli gencin cenaze töreninin ardından İsrail askerleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleriyle Filistinli gençler arasında Batı Şeria'nın Ramallah ve El-Halil kentlerinde çatışmalar yaşandı. Ramallah yakınlarındaki Psagot yerleşim yerinde yaşanan çatışmalarda İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi kullandı. Olaylar sırasında 13 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentindeki çatışmalar sırasında ise 5 Filistinli yaralandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazzeye, saldırıları, sürüyor, İsrailin, yönelik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail saldırıları bir çocuğun daha dünyasını kararttı Seth Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2014 17:13
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına tepkiler Türkiye'de de artıyor. Seth Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2014 22:34
İsrail'den Gazze'de ateşkes Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2014 00:03
İsrail Saldırıları Ne Zaman Bitecek Spammer Haber Arşivi 0 01 Ocak 2009 22:55
Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyon sürüyor Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 20:32