IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2014, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antalya'dan Erdoğan hakkında suç duyurusu




Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi'nden Prof.Dr. Hayrettin Ökçesiz, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan hakkında, suç duyurusunda bulundu.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



AÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hayrettin Ökçesiz, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Anayasa'nın tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Prof.Dr. Ökçesiz, Erdoğan'ı 'şüpheli' olarak gösterdiği dilekçesinde, suç fiillerini de 'Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle milletvekilliği düştüğü halde başbakanlık görevini sürdürmesi, bir siyasal partinin başkanlık işlerini yürütmesi, tarafsızlık ilkesini ihlal etmesi' olarak gösterdi. Başbakan

Erdoğan'ın mazbatasının verildiği 15 Ağustos Cuma gününü de suç tarihi olarak gösteren Prof.Dr. Ökçesiz, 'Şüphelinin Başbakanlık işlem ve eylemlerindeki imzaları ve basında yer alan kişisel açıklamaları ile AKP başkanlık işlemleri' şeklinde delilleri, tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını da tanık olarak gösterdi. Prof. Dr. Ökçesiz, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan hakkında kamu davası açılması ve cezalandırılmasını istedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMA ÇAĞRISI

Hukuksuz bir demokrasi olmayacağının Cumhurbaşkanı seçiminde bir kez daha görüldüğünü belirten Prof. Dr. Ökçesiz, Antalya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Yoz bir demokrasiye hukuku dayatmak zorundayız. Bu yüzden yurttaşların hukuksuzluklara yargıçların dikkatlerini çekmeleri gerekiyor. Hukuksuz yargı da olmaz. Yurttaşların ve siyasetçilerin yargıçlara hukuku dayatmaları gerekiyor. Şu halde hukuka gönülden bağlı olan yurttaşların, yargıçların, siyasetçilerin bu görevlerini derhal ve cesaretle yerine getirmeleri gerekiyor. Hukuksuz bir demokrasi katıksız bir faşizmdir. Herkesin bu dilekçeyi alarak savcılığa gitmesi, savcılıktan kayıt numaralarını alarak sosyal medyadan paylaşmalarını öneriyorum. Bu çok önemli bir uygar direniş eylemidir. Bu eylemle yargıya, kamuoyu ve yurttaşlara malum şahıs, yani sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusuna katılma çağrısı yapmaktayım."

'PARTİNİN DE KAPATILMA NEDENİ'

Bunların çok ağır anayasa ve demokrasi suçları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ökçesiz, cezai takibatı gerektiren ceza hukuku kapsamında 'Kardinal suçlar'ın ağır suçlar arasında olduğunu ifade ederken, "Delillerimiz belli. Başbakan ayın 15'inden beri başbakanlık işlerini

yürütüyor. Bir partinin başkanlığını da devam ettiriyor. Bunlar hatta partinin kapatılmasının da temel nedenidir. Cumhurbaşkanı seçilmiş bir kimse tarafından kendisini idare ettirmesi, bir partinin kapatılma nedenidir. Bunu da Yargıtay Başsavcılığı'na basın yoluyla iletmiş olayım" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
antalyadan, duyurusu, erdoğan, hakkında, suc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu Seth Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2014 12:54
Başbakan Erdoğan'a suç duyurusu PassioN Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 21:28
Erdoğan'a garip bir suç duyurusu Lucifer Haber Arşivi 0 27 Ocak 2010 19:31
Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 01:52