IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2014, 23:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşiktaş 0 Arsenal 0




Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Eleme Turu birinci maçında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Arsenal ile 0-0 berabere kaldı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şampiyonlar Ligi'nde en zor kurayı çeken Beşiktaş, Arsenal karşısında 90 dakika boyunca ortaya koyduğu futbolla bunun dünyanın sonu olmadığını herkese gösterdi. Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün oynayan Siyah Beyazlılar biraz da şanslı olsa İngiltere'ye çok avantajlı bir skorla gidecekti. Ancak olmadı... Maç 0-0 sona erdi. Yine de Kara Kartal kolay lokma olmayacağını İngilizlere bir kez daha gösterdi. Gözler şimdiden 27 Ağustos'taki rövanş maçına çevrildi.

Olimpiyat Stadı'nda Demba Ba fırtınası

Stadı tıka basa dolduran taraftarının müthiş desteğini arkasına alan Beşiktaş, az kalsın maça 1-0 önde başlıyordu. Siyah Beyazlı ekibin yeni transferi Demba Ba, başlama vuruşuyla birlikte topu neredeyse gerilmeden karşı kaleye gönderdi, Arsenal'in Polonyalı kalecisi Wojciech Szczesny topu son anda çeldi. Eğer bu top ağlarla buluşsa belki de hem Beşiktaş hem de Demba Ba Şampiyonlar Ligi tarihine geçecekti.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası neredeyse tamamen temsilcimiz Beşiktaş'ın kontrolünde geçti. Arsenal kalesini adeta ablukaya alan Kartal, 9'da yine Demba Ba ile gole çok yaklaştı. Oğuzhan Özyakup'un yaklaşık 30 metreden kestiği topa gelişine sert vuran Demba Ba, yine Szcesny'ye takıldı.

İlk 10 dakikada Beşiktaş ataklarına güçlükle karşı koyan İngiliz ekibi, ilk tehlikeli atağını 11'de Sanchez-Giroud ikilisi ile gerçekleştirdi. Sağ kanattan hızla çizgiye doğru yönelen Alexis Sanchez topu ceza sahasındaki Olivier Giroud ile buluşturmak istedi, ancak Fransız oyuncu topu iyi kontrol edemeyince Siyah Beyazlılar derin bir 'oh' çekti. Bu pozisyondan iki dakika sonra bu kez Santi Cazorla ile etkili gelen Ada ekibi, İspanyol oyuncunun uygun pozisyonda topu dışarı atmasıyla birlikte skoru lehine çeviremedi.

Dakikalar 43'ü gösterirken Beşiktaş bir kez daha Demba Ba ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan topu alan Senegalli yıldız çalımlarla ceza alanına girdi, şut pozisyonunu yarattı, iyi vurdu ancak top çok az farkla dışarı gitti. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Ah be Olcay!

İlk yarının büyük bölümünde Arsenal'den çok daha iyi bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, ikinci yarıya da çok hızlı başladı. 47'de Oğuzhan'ın attığı şık pasa güzel hareketlenen Olcay Şahan hızlca ceza alanına girdi, topu sağa çekti ve plasesini gönderdi ancak top bir kez daha çok az farkla auta gitti. Bu dakikadan sonra oyunda tempo gittikçe düştü ve ilk yarıya oranla çok daha yavaş bir oyun oynandı.

Arsenal'de Aaron Ramsey 80'de Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Galli oyuncu bu kırmızı kartla rövanş maçında oynama şansını yitirdi.

88'de Arsenal'in genç kanat oyuncusu Alex Oxlade Chamberlain yürekleri ağza getirdi. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren oyuncu sol ayağıyla sert vurdu, Tolga parmaklarının ucuyla müdahale etti ve direkten geri gelen top Tolga'nın kucağında kaldı. Kalan dakikalarda da gol olmayınca maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı ve Beşiktaş'ın tur ümitleri İngiltere'ye taşındı.

Rövanş karşılaşması 27 Ağustos Çarşamba günü İngiltere'nin Londra kentindeki Emirates Stadyumu'nda oynanacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
0, arsenal, beşiktaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık