IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 11:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'de 'güçlü genel sekreter' geri dönüyor




CHP ’nin ATO Kongre Merkezi’nde yarın başlayacak ve iki gün sürecek seçimli kurultay ile partiyi 2015 seçimlerine götürecek kadrolar belirlenecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHP kurultayında Deniz Baykal dönemindeki Önder Sav benzeri bir güçlü genel sekreterlik düzenlemesiyle il, ilçe teşkilatlarını görevden alma, yerlerine atama yapmayı kolaylaştıracak değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

Radikal'in haberine göre, Genel başkan, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinin seçimle belirleneceği kurultayda, tüzük değişikliği de yapılacak. Tüzükte yapılacak değişiklik ile Deniz Baykal dönemindeki Önder Sav benzeri bir güçlü genel sekreterlik düzenlemesiyle il, ilçe teşkilatlarını

görevden alma, yerlerine atama yapmayı kolaylaştıracak değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

SLOGANLAR BELİRLENDİ
CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda sloganları da belli oldu. “CHP’de Birlik, Türkiye ’de Kardeşlik” ana teması üzerine şekillenecek kurultayda ‘Güçlü CHP, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye’ sloganları kullanılacağı belirtiliyor. Kurultayda “iktidar” kavramına vurgu yapılacak. “Ben Değil Biz Diyeceğiz, İktidara Yürüyeceğiz” sloganının kullanılacağı kurultayda, “Özgürlük, Barış, Demokrasi için CHP” ifadelerine de yer verilecek. Kurultay için hakim renk olarak, 'kırmızı-beyaz' seçildi.

Bin 216 kurultay delegesi bulunan CHP'de, genel başkan adayı olabilmek için mevcut delegenin yüzde 10'unun imzası gerekiyor. Kurultayda genel başkanın yanı sıra CHP'nin en önemli organı olan 60 kişilik PM seçimi 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu seçilecek. Yüzde 33 kadın ve gençlik kotasının uygulanacağı seçimlerde "çarşaf liste" uygulaması esas. Ancak, yine kurultay delegelerinin yüzde 10 imzasıyla "blok liste" uygulanabiliyor. CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nı akredite olan bine yakın yerel, bölgesel ve ulusal gazeteci takip edecek.

DİVAN BAŞKANI ALTAY MI OLACAK?
Kurultayın divan başkanlığı için Grup Başkanvekili Engin Altay’ın aday gösterileceği konuşuluyor. Altay son Meclis toplantısında TBMM Başkanı Çiçek’e tüzük fırlatmasıyla tartışılmıştı.

SALICI PM’YE Mİ GİRECEK?

Çarşaf liste uygulamasında ‘çizik’ yememek için PM’ye aday olmayacağını açıkladığı belirtilen Mustafa Sarıgül’ün PM’ye Türkiye Değişim Hareketi’nde hep yanında olan bazı isimleri önerdiği belirtiliyor. CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın

da PM’ye aday olmayacağı ifade ediliyor. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın PM’ye alınacağı, il başkanlığına da eski vekil Çetin Soysal’ın getirileceği konuşuluyor.

GEZİ VE HES DİRENİŞÇİLERİ DAVETLİ
Kurultaya, Kılıçdaroğlu ’nun talimatıyla Gezi sürecinde yaşamını yitirenlerin aileleri ve Gezi eylemlerinde sembol olmuş kişiler davet edildi. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın yanı sıra, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert’in aileleri de kurultaya davet edildi.
Kurultay kapsamında Gezi direnişiyle ilgili bir de belgesel gösterimi yapılacak. Ayrıca Balyoz Davası kapsamında tutulduğu Maltepe Askeri Cezaevi’nde yaşamını yitiren Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp ile Amirallere Suikast davasında yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, kurultaya davet edilen isimler arasında yer aldı.

ROBOSKİ VE SOMA MAĞDURLARI BEKLENİYOR

Kurultaya, Roboski'de uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin yakınları, Erzurum Tortum’daki HES davasının sembol ismi Leyla Yalçınkaya da davet edildi.

TÜZÜKTE İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Kurultayda seçimin yanı sıra parti tüzüğünde iki önemli değişiklik yapılması da bekleniyor. Birinci değişiklik genel sekreterinin yetkilerini artıran bir düzenleme... Bu düzenleme ile 'güçlü genel sekreter’ geri dönecek. Alınan bilgilere göre tüzük revizyonunun ikinci maddesi ise ‘görevden alınan teşkilatların yerine seçim’ başlıklı 44. madde oluşturuyor. Bu maddede yapılacak düzenleme ile görevden alma ve atamalar kolaylaştırılacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpde, dönüyor, genel, geri, güçlü, sekreter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ve geri dönüyor! Kalemzede Cep Telefonlar 0 18 Temmuz 2012 13:34
Geri dönüyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Nisan 2012 00:25
İzmir Büyükşehir Davasında Eski Genel Sekreter Yardımcısı Eser İfade Verdi Bulut Haber Arşivi 0 10 Nisan 2012 17:01
AKP adayı Rektör'e İlahiyatçı Genel Sekreter Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2008 16:00