IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2014, 11:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'dan Gülen'in iadesini istedi




Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’dan, Fethullah Gülen’in iadesini ya da sınır dışı edilmesini istedi. Erdoğan, ‘paralel yapı’yla ilgili tespitlerini paylaşarak, “Bu yapı, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor. ABD’de bulunması bizi rahatsız ediyor” mesajı verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında Galler’in Newport şehrinde gerçekleşen 1.5 saatlik görüşmenin ayrıntılarına HABERTÜRK ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat öncesi uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Gülen’le ilgili Obama’ya ileteceği mesajı, “Ya bunu deport edin ya da verecekseniz bize verin. Gelsin ülkesinde yaşasın. Madem suçu muçu olmadığını söylüyor. Siyasete soyunacaksa burada soyunsun” şeklinde özetlemişti.

Erdoğan ile Obama arasındaki görüşmede ABD’nin NATO bünyesinde 10 ülkenin katılımıyla IŞİD’e karşı kurulmasını istediği ‘çekirdek koalisyon’ ve ‘Fethullah Gülen’in iadesi başlıkları öne çıktı.

IŞİD’LE MÜCADELEDE REHİNE SIKINTISI

Erdoğan, IŞİD militanlarının Türkiye’den geçişiyle ilgili uluslararası kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algıdan duyduğu rahatsızlığı aktardı. Bu konuda, Türkiye’nin yaptığı mücadeleyi rakamlarla ortaya koydu. ABD’nin önerisiyle oluşturulan çekirdek koalisyonda yer alması beklenen Türkiye, IŞİD’le ilgili endişelerini de görüşmede paylaştı. Türkiye, IŞİD’in elinde olan konsolosluk görevlileri nedeniyle askeri operasyon seçeneğiyle ilgili kaygısını iletti. IŞİD’in Türkiye’ye verebileceği zararlar nedeniyle atılacak adımlarda dikkatli olunması yönündeki hassasiyet paylaşıldı.

ÖZEL BÖLÜMDE GÜLEN

Görüşmenin baş başa gerçekleştirilen 30 dakikalık bölümünde ABD’nin Pennsylvania Eyaleti’nde yaşayan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ya da sınır dışı edilmesi yönündeki talep, Başkan Obama’ya iletildi. Erdoğan, ‘örgüt’ olarak nitelendirdiği ‘paralel yapı’nın yasadışı telefon dinlemeleri dahil Türkiye’deki faaliyetleri hakkında tespitlerini ortaya koydu. Örgütün merkezinin Pennsylvania’da olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu yapı Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor. ABD’de yaşaması bizi rahatsız ediyor” mesajı verdi. Obama da bunun bir süreç olduğunu belirterek, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra adım atacaklarını söyledi.

"Antisemitizm mesajı Türkiye’ye değil"

Erdoğan ile Obama’nın NATO’da görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden tarafından yapılan açıklamada ‘antisetimitizm’ mesajı dikkat çekti. Kulislerde antisemitizm mesajının Türkiye’yle ilgili olmadığı değerlendirildi. Açıklamanın, hoşgörülü ve kapsayıcı toplumlar inşa etme gerekliliğine, Gazze konusunda İsrail hükümetine yönelik eleştirilerin antisemitizme dönüşmemesine özen gösterilmesi için yapıldığı belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı, erdoğan, gülenin, iadesini, istedi, obamadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan Türkiye'nin 12'nci cumhurbaşkanı oldu Seth Haber Arşivi 35 12 Ağustos 2014 15:47
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile görüştü Seth Haber Arşivi 0 29 Haziran 2014 21:13
Obama Erdoğan’la görüşme istedi Feronia Haber Arşivi 0 01 Haziran 2010 12:48