IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2014, 11:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP: Çalışma bakanı derhal istifa etmeli




HDP, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i istifaya davet etti.



ANKARA (ANKA) - HDP, asansör faciasına ilişkin, "Mecidiyeköy'de, Torunlar GYO tarafından yapılan rezidans inşaatında, işçilerin kullandığı asansörün 22. kattan yere çakılması nedeniyle, 10 işçi yaşamını yitirdi. Torunlar GYO'nun sahibinin, AK Parti'nin kongrelerinde boy gösteren Aziz Torun" dedi.

HDP'den Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiye'de savaşlardan, salgın hastalıklardan daha çok "iş cinayetlerinde" insanların yaşamını yitirdiği belirtilerek, "Her sabah yeni

bir iş cinayeti ile uyanıyoruz. En son Mecidiyeköy'de, Torunlar GYO tarafından yapılan rezidans inşaatında, işçilerin kullandığı asansörün 22. kattan yere çakılması nedeniyle, 10 işçi yaşamını yitirdi. Daha birkaç ay önce, Nisan ayında aynı inşaatta bir işçi hayatını kaybetmişti" denildi.

Torunlar GYO'nun sahibinin, AK Parti'nin kongrelerinde boy gösteren Aziz Torun olduğu savunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Torunlar GYO, 19 Ağustos'ta, 2014 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 96,5 oranında artırarak 271 milyon TL kar ettiğini açıklamıştı. Torunlar GYO, altı aylık karını neredeyse yüzde 100 artırırken, işyerindeki koğuşlar, tuvaletler, banyolar gayri insani durumda, iş güvenliği ise yok."

Türkiye'nin iş cinayetlerinde rekora koştuğuna dikkat çekilen açıklamada, "Sadece Ağustos ayında 158 işçi hayatını yitirdi. Yılın ilk 8 ayında ise bin 270 işçi ve emekçi aramızdan ayrıldı. AKP Hükümeti, büyük bir aymazlık içinde göz göre göre yaşanan işçi katliamlarını, adeta "cinayet filmi' izler gibi izliyor" ifadeleri kullanılırken, şu sorular yöneltildi:

"İşçilerin kanı üzerinde yükselen gökdelenlerin, rezidansların, AVM'lerin, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı gibi büyük inşaatların ihalelerindeki "kirli para' çarkını döndüren AKP Hükümeti ve onun bakanları değil mi?

İşçi ölümleri ve aşırı kar hırsı üzerine kurulu taşeron sisteminin, işçilere kölece çalışma koşullarını dayatan temel ekonomi politikalarının mimarı AKP Hükümeti değil mi?

Her iş cinayetinin arkasından "takdiri ilahi',

"bu işin fıtratında var' gibi sözlerle, işçi sağlığı ve iş güvenliğini hiçe sayan, gerekli önlemleri almayan AKP Hükümeti değil mi?

Grev gibi temel bir hakkı sürekli engelleyerek, işçileri sermaye karşısında mücadele edebilecek en önemli imkandan yoksun bırakan ve sermayenin keyfi uygulamalarına yol açan AKP Hükümeti değil mi?"

-"ÇALIŞMA BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ"-

İşyerlerinde iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında yasal düzenlemeleri yapmayan, yeterli önlemleri almayan, işyerlerini düzgün denetlemeyen hükümetin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik'in ölümlerin yegâne politik sorumlusu olduğunun altı çizilen açıklamada, "Çalışma Bakanı derhal istifa etmelidir. Başta Torunlar GYO'nun sahibi ve yöneticileri olmak üzere bütün sorumlular gecikmeksizin yargı önüne çıkarılmalıdır.

Halkların Demokratik Partisi olarak, yaşamını yitiren işçileri saygıyla anıyor, ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. HDP olarak sendikaları, meslek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini iş cinayetlerine karşı birleşik mücadeleye, işçi ölümlerine karşı insan onuruna yaraşır bir çalışma yaşamını savunmak için ülkenin her yerinde ortak tepki göstermeye çağırıyoruz" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanı, Çalışma, derhal, etmeli, hdp, istifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çalışma Bakanı Faruk Çelik: Sorumlu Enerji Bakanı'dır yaSmin Haber Arşivi 0 20 Mayıs 2014 16:19
Erdoğan Bayraktar: Başbakan da istifa etmeli CtrL Haber Arşivi 0 25 Aralık 2013 15:26
'Thompson istifa etmeli'! Deep Yahoo 1 10 Mayıs 2012 23:39