IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'PKK IŞİD'den daha önemli bir tehdit değil'




ABD Savunma Bakanı Hagel Ankara'daki görüşmelerini anlattı: "PKK'yı IŞİD'den daha önemli bir tehdit olarak gördüklerini belirtmediler."




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



New York Times gazetesine göre, ABD Savunma Bakanı Hagel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda Türk yetkililerinin kendisine PKK konusundaki kaygılarını ilettiklerini anlatırken, "Ancak bana, hiçbir biçimde PKK'yı IŞİD'den daha önemli bir tehdit olarak gördüklerini belirtmediler" dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki "gerilimlerin" IŞİD ile mücadeleye katılmaya engel oluşturmaması gerektiğini de söyleyen Hagel, "Evet, ilişkilerimizde iniş çıkışlar oldu ama ilginç olan

şey,ilişki hiçbir zaman bozulmamasıdır" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele konusunda "kritik" açıklamalarının yapması hemen öncesi Savunma Bakanı Chuck Hagel'in Türkiye ziyareti, "ABD, IŞİD ile mücadele için Türkiye'ye kur yapıyor" yorumlarına yol açtı. Hagel'in Ankara ziyaretine dikkat çeken New York Times gazetesi, haberinde Hagel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamaları da yansıtıyor.Hagel, Türk yetkililerininkendisine PKK konusundaki kaygılarını ilettiklerini anlatırken "Ancak bana, hiçbir biçimde PKK'yı IŞİD'den daha önemli bir tehdit olarak gördüklerini belirtmediler" dedi.

New York Times gazetesi,Chuck Hagel'in Ankara ziyaretini değerlendirirken Hagel'in pazartesi günü "Türkiye'nin IŞİD' karşı ABD'nin liderliğindeki koalisyona katılma istekliliğini ölçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü" anlatıyor.

Gazeteye göre, Hagel'in Washington'un mücadele açısından "vazgeçilmez" dediği Türkiye'nin liderleri ile görüşmeler yaparken Obama Yönetimi, Pazartesi günü oluşturmakta olduğu koalisyonun üyelerinin ne gibi rolleri oynayacağını belirlemeye yönelik çalışmalara başladı.

ANKARA'NIN NE YAPACAĞI KONUSUNDA "HİÇ BİR AÇIKLAMA YOK"

"Ancak saatlerce süren toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinin ne yapacağı konusunda hiçbir açıklama yapılmadı" diyen gazete,"Türk yetkilileri koalisyon ile ilgili bir dizi sorunlara ilişkin kaygıyı dile getirdiler" diyor ve IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk diplomatının güvenliği ve IŞİD'e karşı Kürt savaşçılarının silahlandırılması gibi konulara işaret ediyor. NYT şöyle devam ediyor:

"Pazartesi günü Sayın Erdoğan ile toplantıdan sonra gazetecilere

konuşan Sayın Hagel, Türk yetkililerininkendisine PKK konusundaki kaygılarını ilettiklerini söyledi. Ancak "Bana, hiçbir biçimde PKK'yı IŞİD'den daha önemli bir tehdit olarak gördüklerini belirtmediler' dile ekledi."

"ABD TÜRK ASKERİ ÜSLERİNİ KULLANABİLMEK İSTİYOR"

Gazete, Obama Yönetiminin Türkiye'yi geçiş noktası olarak kullanan yabancı militanları akımını durdurmak istediğini anlattığı haberinde, "ABD ayrıca, Irak ve eğer Başkan Obama Suriye'nin topraklarına saldırmaya karar verirse,Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava baskınları dahil, operasyonlar başlatmak üzere Türk askeri üslerini kullanabilmek de istiyor" görüşünü de yansıttı.

ABD'Lİ YETKİLİ: "COĞRAFİ OLARAK TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ OLACAK AMA"

Üst düzey bir savunma yetkilisine atfen "Coğrafi açısından Türkiye, IŞİD'le devam eden mücadele için tamamen vazgeçilmez olacak" sözlerine yer veren gazete,"Ancak Türkiye, başta Irak'a karşı 2003 yılında olmak üzere, Amerikan ordusunun bölgedeki operasyonları için kullanmasına izin verme konusunda birkaç defa isteksiz oldu" da diye yazıyor.

ERDOĞAN'IN OBAMA İLE "KARMAŞIK BİR İLİŞKİSİ VAR"

"Sayın Erdoğan'ın Sayın Obama ile karmaşık bir ilişkisi var" savını dile getiren gazete, ikilinin Obama'ın ilk görev dönemi sırasında yakın bir kişisel ilişki kurduğunu, Türkiye'nin de Obama'nın görevini üstlendikten sonra ziyaret ettiği ilk Müslüman ülkesi olduğunu anımsattıktan sonra şöyle devam ediyor:

"Ancak ilişki, Mısır ve Suriye ile ilgili ayrışmalar soğudu ve Sayın Erdoğan'ın Türk savcılarının yürüttükleri, kendisi ve çevresini hedefleyen bir yolsuzluk operasyonunun ardından ABD'nin de dahil olduğu bir komplonun bulunduğunu söylemesi üzerine daha da bozuldu."

"ARAMIZDAKİ GERİLİMLER ENGEL OLUŞTURMAMALI"

New York Times'e göre, Hagel ise, ABD ile Türkiye arasındaki gerilimlerin,IŞİD ile mücadeleye katılmaya engel oluşturmaması gerektiğini söylerken de "Evet, ilişkilerimizde iniş çıkışlar oldu ama ilginç olan şey,ilişki hiçbir zaman bozulmamasıdır" şeklinde konuştu.

Hagel "Şimdi, bugün dünyada çok reel bir dizi tehdit ortaya koyan bir durumuz var" dedikten sonra da ABD'nin Türkiye'den "Başkanın söylediği gibi IŞİD'e karşı koymak için bir koalisyon oluşturma yönündeki tüm çabalarımıza dahil olmasını" beklediğini de sözlerini ekledi. (ANKA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, daha, değil, iŞİdden, pkk, tehdit, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'yi vurmakla tehdit eden IŞİD militanı öldürüldü Seth Haber Arşivi 1 22 Ağustos 2014 10:00
IŞİD'den açık tehdit: 'İstanbul'u vururuz' Seth Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2014 13:12
IŞİD Irak'ta 15 Türk'ü daha kaçırdı AftieL Haber Arşivi 0 20 Haziran 2014 11:19
Analiz değil tehdit teodelsym Haber Arşivi 1 28 Şubat 2006 23:34