IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2014, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'den "asansör" önergesi




CHP, çok katlı yapılarda insan ve yük taşıması yapılan asansörlerin bakımlarının denetlenmesi ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.



ANKARA(ANKA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, çok katlı yapılarda insan ve yük taşıması yapılan asansörlerin mercek altına alınması talep edildi.

-CHP ASANSÖR FACİASINI MECLİS'E TAŞIDI-

Önergenin gerekçesinde, 6 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Şişli'de meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

İnşaatta insan ve yük taşımasında kullanılan asansörün 32. kattan düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden

vatandaşların büyük bir ihmalin kurbanı olduğu ifade edilen gerekçede şöyle denildi:

"Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Gözetim ve Muayene Merkezi Başkanlığı, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği' çerçevesinde 2012 yılının mayıs ayından bu yana asansörlerin periyodik muayenelerini gerçekleştirmektedir. Basında yer alan haberlere göre, TSE ekipleri, söz konusu tarihten bu yana 23 ildeki 138 belediye ile imzalanan protokoller kapsamında Türkiye genelinde 45 bin 565 asansörün muayenesini gerçekleştirmiştir. Bu muayeneler sonucunda; bu asansörlerin 30 bin 656'sı "kullanılamaz', 4 bin 673'ü "bakımdan geçtikten sonra kullanılabilir' ve 10 bin 873'ü ise "güvenli şekilde kullanılabilir' durumda olduğu tespit edilmiştir."

Konutlar ve iş merkezlerinde gün içinde çok defa kullanılan asansörlerin periyodik bakımlarının TSE normlarınca düzenli ve profesyonellerce yapılması gerektiğine dikkat çekilen gerekçede, araştırmaların ülkede kullanımda olan asansörlerin çoğunun bakımlarının yetersiz olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Gerekçede, vatandaşın can güvenliğini korumakla yükümlü olan devletin,insan ve yük taşımasında kullanılan asansörlerin bakımlarının denetlenmesini zaman kaybetmeksizin gerçekleştirmesi gerektiği belirtilerek, "Bu hususta ihmallere yol açılmadan ve kamuoyunda oluşan tüm şüphelerin giderilmesi için Meclis araştırması açılması elzemdir" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asansör, chpden, önergesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık