IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2014, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye IŞİD'e karşı harekata katılmıyor




Dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde, 'Türkiye'nin harekata kesinlikle katılmaması' kararı alındığı yazıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ABD, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı eylem planını bizzat Başkan Obama aracılığıyla açıklarken Irak ve Suriye'de daha kapsamlı bir operasyon hazırlığında olduğunu da ilan etti. ABD’nin daha yoğun hava saldırıları yapmayı karadan ise Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve bazı ‘ılımlı’ Suriyeli muhaliflerle birlikte Türkiye ’den de askeri bir rol beklentisi içinde olduğu zaman zaman öne sürülmüştü. ‘IŞİD ile

Mücadele planı’nın bizzat ABD Başkanı Obama tarafından açıklandığı gün Türkiye’deki siyaset ve güvenlik kulislerinde de aynı konu tartışılıyor. Hükümete kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin bugünkü manşet haberi ise Davutoğlu hükümetinin bu konuda izleyeceği yol hakkında bilgi veriyor.

Yeni Şafak’ın bugün “Türkiye oyuna gelmez” başlığıyla manşetine taşıdığı habere göre, dünAnkara ’da ‘olası IŞİD operasyonu' gündemiyle toplanan ‘Ulusal Güvenlik Mekanizması' toplantısında, IŞİD'e karşı 'Çekirdek Koalisyon'dan uzak durma kararı alındı. İlhan Toprak imzalı habere göre toplantıda ‘bir kara ve hava harekatına kesinlikle katılmama’ ve 'pasif destek' fikri öne çıktı.

Haberden bazı bölümler şöyle:

“Önceki gün kuvvet komutanlarını Merkez Bina'da toplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de daha geniş katılımlı bir 'güvenlik zirvesi' düzenledi. 'Ulusal Güvenlik Mekanizması' adını taşıyan zirvede IŞİD operasyonu ve hâlâ örgütün elinde bulunan 49 Türk diplomatın durumu masaya yatırıldı.

Toplantıda Türkiye'nin IŞİD'e karşı bir kara harekatına destek vermesini de içeren 'Çekirdek Koalisyon' konusuna sıcak bakılmazken, Irak ve Suriye'de baş gösteren karışıklıklara dikkat çekildi. IŞİD'in Suriye'deki 'Esed rejiminin bir sonucu olduğu' hususu kalın çizgilerle çizilirken, Türkiye'nin müttefik koalisyonda 'pasif görev' alması fikri benimsendi. Zirvede, Türkiye'nin bu aşamada herhangi bir askeri operasyonda (kara ve hava) yer almasının mümkün olmayacağı kararı alındı. Ankara'nın operasyona aktif destek vermesi halinde rehin durumdaki diplomatların hayatlarının riske girebileceği de değerlendiriliyor.”

Başbakanlık’ta dün,

Başbakan Davutoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı efkan ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar,Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmış, toplantı yaklaşık 3 saat sürmüştü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Eylül 2014, 18:54   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye IŞİD'e karşı harekata katılmıyor




IŞİD'i besleyen türkiye hiç harekete geçermi biraz mantık lazım o canavarları türkiye eğitti.

 

 

Etiketler
harekata, iŞİde, karşı, katılmıyor, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
FT: Türkiye IŞİD'e karşı sınır kontrolünü sıkılaştırıyor Seth Haber Arşivi 0 04 Eylül 2014 12:02
IŞİD'e üç koldan karşı taarruz Seth Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2014 16:18
IŞİD'e karşı cihat hazırlığı Seth Haber Arşivi 0 25 Haziran 2014 14:48
IŞİD'e Karşı Tezkere Arayışı Elysian Haber Arşivi 0 12 Haziran 2014 08:18
Eurovisiona Türkiye Katılmıyor '' Eurovision Süreci Fazla Abartılıyor Zen Haber Arşivi 2 22 Aralık 2012 22:20