IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2014, 02:30   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu: 'Valilere talimat verildi'




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında yardımların sağlanacağını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü bir gelenekle, her iki ülkenin en üst düzey görevlerine gelen kişilerin,ilk ziyaretileri diğer ülkeye yaptığını hatırlattı. Davutoğlu, Azerbaycan'da TANAP'ın (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Azerbaycan'daki temel atma törenine katılacağını dile getirdi. TANAP'ın aynı zamanda bir barış projesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Kafkaslar'dan Balkanlar'a bir köprü kuracağız. Bu iki problemli gibi görünen bölgeyi, Anadolu birleştiriyor.Sadece Türkiye ve Azerbaycan olarak ben ve Aliyev değil, aynı zamanda Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Gürcistan, Yunanistan ve Karadağ başbakanları bu törene katılacaklar" diye konuştu.

"SINIR BOYUNDAKİ VALİLERE TALİMATLAR VERİLDİ"
Başbakan Davutoğlu, Suriye ve Irak'taki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığın yol açabileceği muhtemel sonuçlar konusunda bütün uyarılarımıza rağmen uluslararası toplum gerekli adımları atamadığı için, hem Suriye'den hem Irak'tan en ufak bir olumsuz gelişme olduğunda insanlar yönlerini tarihi hafızalarına da dayalı, bir şekilde Türkiye'ye ulaşıp burada güven bulmak istiyorlar. Bu bizim için insani bir görev olarak, bütün risklere rağmen kucağımızı, gönlümü açtık. Açmaya da devam ediyoruz. Dün güvenli toplantısında, bugünde çözüm süreci toplantısında bunlar ele aldı, sınır boyundaki valilere talimatlar verildi.

İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek. Ve sınır boylarında birikmiş kardeşlerimizin hepsine yardım etmeye razıyız. Ancak öncelikli hedefimiz Suriye sınırlarları içerisinde mümkün olduğu kadar bu yardımları ulaştırmak. Daha sonra güvenlik konusunda ciddi sıkıntılar çıkarsa, tabii her zaman takip ettiğimiz insani politikayı göz önünde bulundurarak gerekli adımları atarız. Ama şu anda esas hedefimiz, oradaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde valiliklerimizin sınır boylarında gerekli tedbirleri almasıdır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlu, talimat, valilere, verildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Önsezi, Bir Talimat Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 15:07