IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2014, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklama




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyleyerek; ''4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı benden son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştır. Bununlar orta öğretim kurumlarında baş örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği

için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zaruret görülmüştür'' diye konuştu.

Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti.

'BAŞ AÇIK' İBARESİ YÜRÜRLÜLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyleyerek; ''4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı benden son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştır. Bununlar orta öğretim kurumlarında baş örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zaruret görülmüştür'' diye konuştu.
Başbakan Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliği açıkladı. Arınç, şunları kaydetti; ''Milli Eğitim Bakanlığımız, orta öğretimle ilgili yönetmeliğinde, özellikle bazı kız öğrencilerimizin hasretle beklediklerini biliyorum. Son Bursa ziyaretimde de okulların açılışında öğrencilerle bir araya geldiğimizde onlar heyecanlı bir şekilde bu müjdeyi bekliyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına hakkında yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde bir değişiklik yapılarak, 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık'

ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştır. Bununlar orta öğretim kurumlarında baş örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zaruret görülmüştür. Öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını da diliyorum.''

İŞTE DEĞİŞEN MADDE
''Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in 4. maddesinin ''e'' bendi şöyle; ''Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3'üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.''

46 REHİNENİN KURTARILMASI
Değişen bir şey yok. 46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var.

Irak'ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor.

Terörün önüne geçilmesi için Türkiye dahil olacak mıdır olmayacak mıdır?
Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama akılcı bir şekilde yapacaktır. Faydası zararı ne onu bilerek yapacaktır. İşin nerede başlayacağın nerede biteceğini bilmeden adım atmayacaktır.

TEZKERELER MECLİS'E GELECEK

- 2 Ekim'de Meclis çalışma yapcak. Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek. Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var.

HDP'Lİ VEKİLLER ŞOV YAPIYOR
- Şu anda geçişler azalmıştır. DBP ve HDP'li vekil ve belediye başkanları sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Onlar hiçbir kayıt yapılmadan herkesin üzerindeki silahlarıyla geçiş yapmasını istiyorlar.

- Bunun Türkiye'nin güvenliğine ne gibi tehditlerde bulunacağını aklı olan herkes tahmin edebilir. (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, arınçtan, bakanlar, kurulu, sonrası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık Liaaa AÖF 0 28 Nisan 2012 19:17
Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama PassioN Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 19:39