IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2014, 10:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süreç zorlayıcı bir aşamaya geldi




Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşme sonrası açıklama yapan HDP’li Önder, ‘çözümün Kobani’de yaşananlar nedeniyle zorlayıcı bir aşamada olduğunu, tampon bölge kurulmasına da karşı olduklarını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bir araya geldi. Çözüm sürecinin masaya yatırıldığı görüşmenin ardından açıklama yapan HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder, çözümün Kobani’de yaşananlar nedeniyle zorlayıcı bir aşamada olduğunu, tampon bölge kurulmasına da karşı olduklarını vurguladı.


İdris Balüken, Pervin Buldan ve Önder’den oluşan HDP heyeti, önceki gün hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından dün Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında HDP heyeti basına bilgilendirmelerde bulundu. Grup adına konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un polise taş attığı görüntüler hatırlatılarak soru sorulması üzerine, Tuğluk’un refleksinin doğru bir refleks olduğunu söyledi.

‘Tuğluk’un taş atması doğal’
Önder, Türkiye’nin bölgede yaşananlar karşısında yol ayrımına geldiğini ve bölgeye giden insanlara polis yoluyla sert müdahalede bulunduğunu hatırlatarak, Tuğluk’un refleksi için “Gaz ve bomba saldırısına karşı doğru bir refleks olarak bakmamız lazım. Çatışma meselesinin topraklarımıza yansımamasını istiyorsak, orada yaşanan doğal reflekse değil, 300 metre ileride yaşanan vahşi katliama odaklanmamız lazım” diye konuştu.
IŞİD’le Suriye’de yaşanan çatışmalardan sonra her yerde herkesin savaşa hazır olmasını söyleyen Abdullah Öcalan’ın vasisi ve avukatıyla yaptığı görüşmede gündeme ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de Önder, Öcalan ile bu hafta içinde görüşmeyi umduklarını ve bu konuda başvuru yaptıklarını belirterek, “Bu görüşmede, bununla ne kastettiğini birinci elden öğrenmiş olacağız” dedi.

Davutoğlu’ndan randevu talebi
Önder, İmralı’ya gitmeden önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşeceklerini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da randevu talep ettiklerini açıkladı. Sırrı Süreyya Önder, bölgedeki IŞİD saldırılarının ardından çözüm sürecinde gelinen aşamayı ‘zorlayıcı’ olarak değerlendirdi:
“Çözüm süreci zorlayıcı bir aşamaya gelmiş durumda. Bu zorlayıcı yapının ortadan kaldırılması bölgede gerçekleştirilecek net siyasi tutumla olbalir. Bundan bağımsız olmayan bir olgu da, daha önce Beşir Atalay’ın ‘30 Eylül’e kadar netleştireceğiz’ dediği çözüm süreci yol haritasıdır. Bunun gerektirdiği hamlelerin fiilayata geçirilmesinde gelinen aşamayı da değerlendirdik. Öcalan’ın vurguladığı sekreterya başta olmak üzere diğer düzenlemelerin hayata geçirilmesi de hayati önemdedir.”1 hafta içinde

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşamaya, bîr, geldi, süreç, zorlayıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şaban Yıldırım: "'Hazırlıklarımızda son aşamaya geldik.." Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 14 Eylül 2011 11:40
İddianamede Son Aşamaya Gelindi Kralice Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2008 11:10