IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2014, 11:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askere rüşvet olarak kadın temin edilmiş




Askeriyeyi rüşvete bağlayıp ihaleye fesat karıştırmak suçundan 78 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede askerlere kalitesi düşük gıda yedirildiği ve rüşvet amacıyla fuhuş için kadın temin edildiği yer aldı.



Askeriyeyi ‘çıkma’ adı altındaki rüşvete bağlayıp ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurup üye olmak suçlarından dört albay 10 muvazzafın da aralarında bulunduğu 78 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında sanıkların 4 yıldan 198 yıla kadar hapisleri istendi.
Emniyete 201’de gelen ihbar üzerine 10’u asker toplam 78 sanık gözaltına alınmış, bunlardan 21’i “İhaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak ve vermek”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından tutuklanmıştı. 3 yıl yürütülen soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianame Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Sanıkların ihalelerin açık-gizli anlaşmalarla kamu ihalelerinin temel esası olan “rekabet” şartını bertaraf ederek ihaleye fesat karıştırdıklarının belirlendiğinin de anlatıldığı iddianamede asker şüphelilerin soruşturma kapsamında 26 rüşvet mahiyetinde fuhuş eylemine karıştıkları da iddia edildi.
Asker sanıklarla ilgili “Mal kabulünde görevli askeri görevlilerin kalitesi düşük malları rüşvet karşılığında usulsüz bir şekilde kabul ettikleri anlaşılmıştır” denilen iddianamenin devamında şüphelilerin tek bir irtibat çatısı altında ve yöneticileri itibariyle birbirleri ile koordineli hareket eden 4 farklı örgüt yapılanmasıyla bir araya geldiklerinin tespit edildiği de ileri sürüldü.
İddianamede, “Aybirdi grubunun örgüt lideri Mehmet Aybirdi, Çeçenler grubunun lideri Bülent Çeçen, Hikmet Hakan Çeçen, Albay Nuri Övey ve Albay Kıvanç Atmaca’nın, Aybirdi Grubu ile koordineli eylemleri haricinde, ayrıca ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet gruplarının olduğuna” da dikkat çekildi.
İhale şartnamesine ayar
İddianamede askeri görevlilerin rüşvet ve rüşvet mahiyetindeki fuhuş karşılığında gizli kalması gereken yaklaşık maliyeti firma yetkililerine bildirme, teklif dokümanlarından belge çıkartma ve ihale şartnamesini belli bir firmayı işaret edecek şekilde hazırlama gibi eylemlerle ihale sürecini etkiledikleri, kalitesi düşük malları rüşvet karşılığında kabul ettikleri ve 26 farklı rüşvet ve rüşvet mahiyetinde fuhuş eylemi tespit edildiği de belirtildi. Albay Nuri Övey’in, Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı’nda İhale Komisyonu Başkanlığı görevi yaptığı ve örgütün yönetici kadrosunda olduğu, Aybirdi suç örgütünün eylemlerine katıldığı, suç örgütünün eylemleri kapsamında ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet eylemlerini organize ettiği iddia edildi.

Örgütün jargonu

İddianamede 15 ay süren teknik ve fiziki takipler sonucu hem firma yetkilisi şüpheliler hem de kamu görevlisi şüpheliler tarafından kullanılan ortak bir “jargon” geliştirdikleri de anlatıldı. İddianamede, “Çeçenler suç örgütüne mensup şüpheli şahıslar tarafından para (hem ihalelere konu ‘çıkma parası’nın hem de kamu görevlilerine verilen rüşvet parasının) kavramının karşılığı olarak ‘Karef’ sözcüğünün kullanıldığı” belirtildi. Aybirdi suç örgütüne mensup şüpheli şahıslar tarafından “rüşvet parası” kavramının karşılığı olarak “bardak, ton patates ve demet maydanoz” sözcüklerinin kullanıldığı, Albay Kıvanç Atmaca’nın ise diğer örgüt üyeleriyle görüşmelerinde açık telefon hattı için “bardak”, firma sahibi için “profesör” gibi şifrelerini kullandığı anlatıldı.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askere, edilmiş, kadın, olarak, rüşvet, temin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın ve Erkek'in Fiziksel Olarak Karşılaşırılması cLaS Ah Erkekler 0 30 Mart 2012 22:18
İslâm Hukukunda Kadın İhmal Edilmiş midir? Liaaa İslamiyet 3 06 Mart 2012 20:24
Ormancıya rüşvet olarak kadın verdiler Angel Haber Arşivi 2 12 Kasım 2008 23:45