IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2014, 10:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kürt sorununa 3 kriterli çözüm




‘Ortadoğu’da Yeni Kürt Realitesi’ konferansına hazırlanan Tanrıkulu, Kürt sorununun eşit yurttaşlık, Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve anadilde ile çözüleceğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorununda üç ana tıkanma noktası olduğunu belirterek, CHP’nin bu konulara ilişkin önerilerini anlattı.
Washington temasları kapsamında “Ortadoğu’da Yeni Kürt Realitesi: Riskler, Beklentiler ve Fırsatlar” başlıklı konferansta HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Center for American Progress adlı düşünce kuruluşunun temsilcisi Michael Werz ile Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in katılacağı, “ABD, Kürtler ve Ortadoğu’nun Geleceği” oturumunda konuşacak Tanrıkulu, konferans öncesi Milliyet’e konuştu.


Tanrıkulu, “Hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da sürecin demokrasi ve barış içinde çözülmesini her platformda dile getireceğiz” dedi. Yaklaşan seçimler öncesi partisinin Kürt sorununa bakış açısına ilişkin önemli ipuçları veren Tanrıkulu, şunları söyledi:
“CHP, sorunun demokrasi ve özgürlükle çözümü noktasında sosyal demokrat yaklaşımlarını sürdürecek. Meselenin üç ana tıkanma noktası vardır. Çatışma, silah ve şiddet dışında soruna ilişkin üç ana mesele vardır. Bunlardan birincisi yurttaşlık meselesidir. CHP eşit yurttaşlık kavramını savunur ve eşit yurttaşlığın hayata egemen olmasını talep eder. Bunu sadece Kürtler bakımından değil hayatın her anında uygulanmasını savunuruz.
Diğeri halkın doğrudan katılımını esas olan yerel yönetimler meselesidir. CHP, Yerel Yönetim Özerklik Şartı’nın uygulanmasından yanadır.
Bunu sadece Türkiye’nin bir bölgesi için değil, bir model olarak uygulanmasını istiyoruz. Trabzon’da, Samsun’da, İzmir’de, Van’da ve Mardin’de uygulanmasını istiyoruz.

‘Anadil temel bir hak’
Diğeri anadil meselesidir. CHP anadil hakkının temel bir insan hakkı olduğunu tezini her yerde savunur. Bu hakkın yansıması olan anadilde eğitim meselesine ise siyasi bir tartışma, siyasi bir kutuplaşma meselesi olarak bakmaz, CHP bu meseleye çocukların ve diğer eğitim alanların uluslararası sözleşmesinde tanımlanan haklarından olan ‘yüksek yarar’ları perspektifinden bakar. Buna uygun bir model için çaba içerisindeyiz. Temel yaklaşımımız budur.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, Çözüm, kriterli, kürt, sorununa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HDD Açılmama Sorununa Çözüm! SeckiN Bilgisayar Donanımı 0 16 Eylül 2013 21:22
13 saç sorununa 13 ayrı çözüm Lady Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Temmuz 2012 23:13
13 Saç Sorununa 13 Pratik Çözüm YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Eylül 2009 04:26