IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2014, 11:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Tasarımcı’ polisler geliyor!




Emniyet’teki paralel yapı iddiaları kapsamında yeniden yapılandırılan Polis Akademisi’ne çeşitli fakültelerden mezun olan 2 bin 500 öğrenci alınacak.

Hükümetin darbe girişim olarak tanımladığı 17 Aralık süreci sonrasında yeniden yapılandırılma çalışmaları başlatılan Polis Akademisi, amir yetiştirmek amacıyla dış kaynağa yöneldi. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 17 Aralık sürecinin ardından Polis Akademisi ve Polis Koleji’nde yeni yapılanma çalışmaları başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle Polis Akademisi’nde amir yetiştirmek amacıyla devlet üniversitelerinden mezun olan öğrenciler üzerinde yoğunlaştı. Akademi’de öğrenim görecek öğrenciler arasında cemaat yapılanmasını önlemek amacıyla başvurulan bu yöntem kapsamında FYO olarak bilinen, “Fakülte ve yüksekokul mezunları arasından amir adayı” yetiştirilen bölüme yeni öğretim yılı için 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.



Alımlar 54 bölümden
Bu kapsamda, Polis Akademisi bünyesinde yapılacak fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavları sonrasında Ankara ve İstanbu’daki devlet üniversitelerinin mezunları arasından biner, İzmir’deki devlet üniversiteleri mezunları arasından ise 500 öğrenci alımı yapılacak. Öğrencilerin mezun oldukları üniversiteler ise 54 bölüm olarak belirlendi. Alınacak öğrenciler kısa süreli eğitim sonrasında komiser yardımcısı rütbesiyle emniyet teşkilatında görev yapmaya başlayacak. Buna göre, üç kentteki üniversitelerin tercih edilecek 54 bölümünden bazıları şunlar: “Bilgisayar ve bilişim, denizcilik, dil tarih ve coğrafya, dini ilimler, İslami ilimler, ilahiyat, diş hekimliği, eczacılık, edebiyat, eğitim bilimleri, elektronik ve elektrik, fen bilimleri, gemi inşaatı, güzel sanatlar, havacılık, hemşirelik, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat, iletişim, kimya ve metalurji, kültür ve sosyal bilimler, maden fakülteleri, makina fakülteleri, mimarlık, mühendislik, doğa bilimleri, ormancılık, sanat ve tasarım, siyasal bilgiler, spor bilimleri, su ürünleri, tenik eğitim, tekstil teknolojileri, tıp, turizm, uçak ve uzay bilimleri, veterinerlik, yabancı diller, ziraatçılık.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
geliyor, polisler, ‘tasarımcı’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık