IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2014, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Liselerde dövme yasaklandı




Türban yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 'Yüzü açık' ifadesiyle okulda peçenin önüne geçildi, istisna maddesiyle yasağın anaokulu ve ilkokullarda devamı sağlandı. Bu arada yapılan değişikliğe göre, 'dövme' ve piercing de yasaklandı.

“Okul içinde başı açık” ibaresi “okulda yüzü açık” olarak değiştirilerek türban serbestisi getirildi. “Yüzü açık” ibaresi ile peçe takılmasının önüne geçilirken, istisna maddesi eklenerek, türban yasağının anaokulu ve ilkokullarda devamı sağlandı. “Türbana özgürlük” adına yapılan yönetmelik değişikliğinden dövme ve pirsing yasağı çıktı.

Peçenin önüne ‘yüzü açık’la geçildi

Yönetmelikteki “Okul içinde baş açık” ibaresi “okullarda yüzü açık” şeklinde değiştirildi. Bu değişiklikle okulda türban takılmasına izin verilmiş oldu. Ancak “yüzü açık” düzenlemesi ile “peçe” ve “çarşaf” gibi giysilerin giyilmesinin de önüne geçilmiş oldu. Ayrıca, tıpkı üniversitelerde türban takılmasına ilişkin tartışmalarda olduğu gibi, türbanın tüm okul yerleşkesinde takılıp takılamayacağı tartışmasının önüne, “okul içinde” ibaresinin “okullarda” olarak değiştirilmesi ile geçilmiş oldu.

Anaokulu ve ilkokulda yasağa devam

Okulöncesi eğitim kurumları ile birlikte, ilkokul, ortaokul ve liseleri de kapsadığından, türbana vize veren “okullarda başı açık” düzenlemesine bir istisna maddesi getirildi. Yönetmeliğe “Okulöncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde başı açık bulunur” maddesi eklenerek, türban yasağının anaokullarında ve ilkokullarda devam etmesine karar verildi.

Sürpriz yasak: Piercing ve dövme

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sadece türban yasağının sonlandırılmasından söz ederek konuyu “özgürlük” açısından ele aldıklarını söylemişti. Ancak yönetmelikle başka bir yasak uygulamaya konuldu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yönetmeliğe “vücuda dövme yapamaz” ve “piercing takamaz” hükümleri eklendi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dövme, liselerde, yasaklandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dövme yaptırmak günah mı? 3 büyük din dövme için ne diyor? AsHaBe Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 6 20 Ekim 2013 18:26
Dövme Yaptırmak Günah mı?.. (Dövme ve İslam) Sevda Genel İslami Konular 4 21 Temmuz 2012 13:20
Liselerde kan gövdeyi götürüyor kont_dracula Haber Arşivi 2 02 Mart 2006 17:43