IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 23:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurttan tezkere protestoları!




TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresi yurdun çeşitli noktalarında protesto edildi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hükümete sınır dışına asker gönderme ve operasyon yapma yetkisi veren Irak - Suriye Tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğü saatlerde yurdun çeşitli noktalarından da protesto sesleri yükseldi.
İSTANBUL
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerine üye bir grup, Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye’ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi’ne ilişkin protestoda bulundu. Şişli’deki bir alışveriş merkezinin önünde toplanan grup, "Emperyalist saldırılar durdurulsun. Savaş tezkeresine hayır" pankartı açarak, sloganlar eşliğinde Mecidiyeköy Meydanı’na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan KESK İstanbul Şubesi Sözcüsü Hıdır Doğan, bugün Rojava’da, Kobani’de (Ayn el Arap) sadece Kürt halkının değil tüm insanlığın varlık yokluk mücadelesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. IŞİD’in, başta ABD olmak üzere bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı vahşet ve barbarlığın sembolü olduğunu söyleyen Doğan, IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadelenin, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesi olduğunu kaydetti. Doğan, "Biz DİSK, KESK, TMMOB ve TTB emek ve meslek örgütleri olarak, hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerenin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz" dedi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. Protesto sırasında güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.
ANKARA
Ankara Dayanışması adı altında toplanan bazı sivil toplum kuruluşları ve sendika üyeleri TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkerisini TBMM Dikmen Kapısı'na gelerek protesto etti. Dikmen Kapısı önünde bekleyişini sürdüren yaklaşık 200 kişilik grup için polis önlem aldı.
ZONGUDAK
Zonguldak’ta, bazı meslek örgütlerine üye yaklaşık 40 kişilik grup, TBMM’de görüşülen Irak ve Suriye’deki örgütlerden gelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini içeren Başbakanlık tezkeresine tepki gösterdi. Madenci Anıtı önünde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Türk Tabipler Birliği üyeleri, ’Savaşa değil emekçiye bütçe’, ’Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı. Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek tezkereye karşı olduklarını belirterek, şöyle dedi: "Bu tezkerenin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz. AKP’nin savaş tezkeresine ’hayır’ diyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyonlara dahil olmasına ilkesel olarak karşıyız. Türkiye’nin komşu ülkelerle ve halklarla barışçı bir ilişki kurması gerektiğine inanıyoruz. Yine İlkesel olarak emperyalist koalisyon güçlerinin bölgede yaptığı askeri operasyonların niteliği ve sonuçları ortadadır. Hükümetin mezhepçi IŞİD terörüne karşı duruşunu samimi bulmuyoruz. Barış ile demokrasi ile özgürlük ile kardeşlik ile derdi olan bir iktidara verilecek savaş tezkeresine karşı direnmek bizim için bir görevdir." Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.
ESKİŞEHİR
Eskişehir’de, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresini protesto eden grup, kent merkezinde yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı. Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, dövizler açıp, slogan atarak Hamamyolu Caddesi’den, Porsuk Bulvarı’na kadar yürüdü. Hükümet aleyhinde slogan atan grup adına açıklama yapan Ahmet Uluçelebi, Irak başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanların savaş yüzünden feryat ettiğini belirterek, IŞİD’in kadın ve çocuk düşmanı bir ordu olduğunu söyledi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
TUNCELİ
Tunceli’de sivil toplum örgütleri meclise getirilen tezkereyi, yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti. Tunceli’de KESK Şubeler Platformu, Meclis’e getirilen tezkereyi protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi Seyit Rıza Meydanı’na ’Katliam ve işgal tezkeresine hayır’, ’Savaş değil barış’ yazılı dövizler ve ’Diren Kobani, Dersim seninle’, "Kürdistan IŞİD’e mezar olacak’, ’Tezkere değil barış hemen şimdi’ sloganları atarak yürüdü. KESK Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Özcan Gürtaş, IŞİD’in başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yaratmış olduğu vahşet ve barbarlığın sembolü olduğunu belirterek, Ak Parti hükümetinin Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen tezkereyi meclise getirdiğini söyledi. Gürtaş, şöyle dedi: "Bugün Rojova’da, Kobani’de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık, yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir. IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti; Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Biz, emek ve meslek örgütleri olarak, hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz." Basın açıklamasından sonra protestocular olaysız dağıldı.
MERSİN’
Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısı ile toplanan kalabalık, meclise sunulan teskereyi protesto etti. Forum Yaşam Alışveriş Merkezi’nde bulunan Sanatçılar Meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, tezkere karşıtı eylem yaptı. KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve işten çıkarılan belediye işçilerinin destek verdiği eylemde, halktan tezkere karşıtı destek istendi. Alış veriş merkezi içeresinde yürüyüşe geçen grup, ’IŞİD’e destek tezkeresine Hayır’ yazılı pankartlar taşıyarak, ’Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi’, ’Katil IŞİD İşbirlikçi ABD’ sloganları attı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yürüyüşüne devam eden grup, yolu tek yönlü trafiğe kapatarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Barış Meydanı’na geçti. Tezkere karşıtı olan eylemciler, yürüyüşleri boyunca hükumet ve IŞİD aleyhinde sloganlar atarak zılgıt çekti. Bir süre alanda eylemine devam eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
İZMİR
İzmir'de’de toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bazı avukatlar, TBMM Başkanlığı’na sunulan Başbakanlık Tezkeresi’ne karşı eylem yaptı. Avukatlar, yürüyüşe cübbeleriyle katılırken, gruptakiler sık sık ’Kürdistan IŞİD’e mezar olacak’ sloganı attı. İzmir Barosu önünde saat 18.00’de toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat cübbeleriyle yürüyüşe geçti. Ellerinde, ’Rojava halkı yalnız değildir. IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ yazılı pankart taşıyan avukatlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve TTB’nin (Türk Tabipler Birliği) de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle bir araya geldi. Ardından yaklaşık bin kişilik grup, Alsancak Semti’nde yürüyüşe geçti. Gruptakiler sık sık, ’Diren Kobani İzmir seninle’, ’Kürdistan IŞİD’e mezar olacak’ ve ’Katil IŞİD işbirlikçi AKP’ diye slogan attılar.
ANTALYA
Antalya’da TBMM’deki Irak ve Suriye için düzenlenen tezkere görüşmelerini protesto eden grup, 'Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’ sloganı attı. Antalya’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İsçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya gelen grup, Ak Parti hükümetine alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi. Buradan Attalos Heykeli’ne yürüyen grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’, ‘Savaş tezkeresine hayır’ sloganı attı. Grup, ‘AKP hükümetinin IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ pankartı açtı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyona dahil olmasına karşı olduklarını söyledi. Ayar, "AKP hükümeti Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen savaş tezkeresini meclise getirmiştir. Biz DSK, KESK, TMMOB, TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’ye savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerelerin TBMM’den onay almasını istemiyoruz" dedi.
DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
protestoları, tezkere, yurttan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wall Street protestoları devam ediyor aLya Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 10:25
Yurttan vahşet manzaraları! Soul Haber Arşivi 1 01 Haziran 2011 14:30