IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2014, 00:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'den tezkereye ilk yorum




ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: "Türk askeri eylemine yetki veren parlamento oylamasını memnuniyetle karşılıyoruz"



ABD yönetimi, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin memnuniyetle karşılandığını bildirdi.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, "Türkiye ile yakın diyalog halindeyiz. Türk askeri eylemine yetki veren parlamento oylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. IŞİD'in Irak ve Suriye'de oluşturduğu tehdide karşı koymak için işbirliğimizi nasıl geliştireceğimiz noktasında Türk yetkililerle çok sayıda üst düzey görüşmelerimiz oldu. Bunlar devam edecek ve bu işbirliğini güçlendirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.

Psaki, ABD Başkanı'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ile yardımcısı ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk'ün, Irak, Brüksel, Amman ve Kahire ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye geçeceğini belirterek, "Burada, onların (Türkler'in), yabancı savaşçılardan kaynaklı tehditlerle mücadele dahil, uluslararası koalisyona potansiyel katkıları hakkında Türk askeri ve siyasi liderlerle görüşecekler. Türkiye'de ayrıca, Suriyeli muhalefet liderleriyle biraraya gelerek, IŞİD'e karşı mücadeledeki cesur çabalarına devam eden desteğimizi teyit edecek ve bu çabaları desteklemenin en iyi yolları hakkındaki diyaloğumuzu sürdürecekler" diye konuştu.

Türk liderlerin koalisyonda önemli bir rol oynamak istediklerini belirttiklerini ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Psaki, Türkiye'nin terörle mücadelede önemli bir partner, NATO'da önemli bir müttefik olduğunu bildirdi. Psaki, "Diplomatlarının rehin olması nedeniyle önceki haftalardaki hassasiyetlerini biliyoruz. Şimdi daha ileri yönelmeye hazırız. Onlar da aktif bir partner olmak istediklerini söylediler" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bu krizin etkilerini doğrudan hissettiğine işaret eden Psaki, "Özellikle tezkerenin kabul edilmesi sonrasında Türkler'in şu anda yapmasını arzu ettiğiniz özel birşey var mı?" sorusu üzerine, tezkerenin "geniş bir yetki" sağladığını ifade ederek, "Şu anda içinde bulunduğumuz aşama, onların özellikle ne rol oynayacağını görüşme üzerine" dedi.

General Allen ve Büyükelçi McGurk'ün Türkiye ziyaretini neden turun sonuna aldığı şeklindeki bir soru üzerine Psaki, "Bazen muhataplarınızın takvimine göre çalışırsınız. Elbette bu ziyaret üzerinde bir süredir çalışılıyordu ve ziyareti beklemeden önümüzdeki günlerde de Türkiye ile temasta olacağız. Hem sahadaki hem de Washington üst düzey yetkilileri kanalıyla temasta kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdden, ilk, tezkereye, yorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP tezkereye evet diyecek Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 12:40
Pembe tezkereye koğuş işkencesi PassioN Haber Arşivi 1 15 Nisan 2012 19:51