IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2014, 01:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katliam olursa süreç sonlanır




İmralı’da önceki gün görüştüğü HDP Grup başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP heyeti aracılığıyla bir açıklama yapan Abdullah Öcalan, yürütülen görüşmelerden, müzakere yanı ağır basan bir kararlılığın ortaya çıktığını ve mutabakata varıldığını, ancak Kobane’de katliam girişiminin başarılı olması halinde çözüm sürecinin sonlanacağı ve Türkiye’nin de yeni bir darbe sürecine gireceğini söyledi.



Varılan mutabakat
Öcalan, İmralı’da devlet heyeti ile yaptığı görüşmelere ilişkin olarak, “Burada dar anlamda yürütülen görüşmelerden, müzakere yanı ağır basan bir kararlılık ortaya çıkmış ve bu düzeyde mutabakata varılmıştır. Gelinen noktada yol haritasının eylem planı da ortaya çıkmış bulunmaktadır” ifadesini kullandı. Öcalan, açıklamasında IŞİD’e de değinerek şunları kaydetti:


“Ortadoğu’nun JİTEM’i olarak da ifade edebileceğimiz IŞİD gibi vahşi bir örgütün neler yapabileceğine bütün dünya tanıklık ediyor. Kobane kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır. Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem süreci sonlandıracak hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır.
Devlet içinde de halen çözüm odaklı davrananlarla imha sığlığından medet umanlar arasında bir gel git yaşandığı gözlenmektedir. Çözümden yana olanların sürece ve sorunlara zamanında ve aktif müdahaleler geliştirmesi hayati önemdedir.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
katliam, olursa, sonlanır, süreç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devri Süreç PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 20:45