IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 10:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP’ye Kobani sitemi




BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, çözüm süreci ile ilgili kararlı adımlar atmaya devam ettiklerini ancak sürecin geleceğine ilişkin tarih verilmesini doğru bulmadığını söyledi. Kobani konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını belirten Davutoğlu, “Kucak açtık, yardım ettik. Bir teşekkür bile etmediler. Bunu görüşmede Selahattin Demirtaş’a da söyledim” dedi. Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle dün sabah kahvaltıda bir araya gelen Başbakan, çözüm süreci ve tezkere kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi:


TAKVİM VERİLMEMELİ

“Çözüm sürecinde yeni oluşturulacak kurul ve komisyonlar, daha hızlı adımlar atacak. Ancak bunların bir takvime bağlanması, şu gün şu yapılacak şeklinde bir takvim yapılması doğru olmaz. Çünkü bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Atılacak adımlar biraz da bu gelişmelerden etkilenecek. Bu gelişmeler nasıl bir seyirde devam edecek hepsini değerlendireceğiz. Konjonktürün ne getireceği belli olmaz.
HDP’liler bizi Kobani konusunda eleştiriyorlar ama biz onlara kucak açtık, yardım ettik. Bunu dün Selahattin Demirtaş’a da söyledim. ‘Bari bir teşekkür etseydiniz’ dedim. Görüşmeden çıkışta teşekkür etti. Kobani’deki gelişmeleri çözüm süreci ile ilişkilendirmek doğru değil. Zaman zaman Kandil’den farklı, İmralı’dan farklı, HDP’den farklı açıklamalar geliyor. Biz her şeye rağmen çözüm sürecini yürütmekte kararlıyız. Ancak, bölgede yaşanan asayiş olaylarına da göz yummayız. Bundan sonra devlet otoritesini daha çok hissettireceğiz. Bu konuda zaman zaman milletvekilli arkadaşlarımızdan da şikâyetler geliyor. Siz bize bunları iletin, biz anında gereğini yaparız.
HDP ve CHP başından beri IŞİD’e karşı tavır takınılmasını istedi ama tezkere gelince ‘Hayır diyeceğiz’ diyorlar. Bu çelişki değil de nedir? Biz bu tezkereyi ulusal güvenliğimize yönelik tehdit olması durumunda elimizin güçlü olması için getirdik. Çünkü biliyorsunuz Suriye ve Irak tezkerelerinin süresi doluyordu. Meclis Kurban Bayramı nedeniyle ara verecekti. Ani bir gelişmede Meclis’i olağanüstü toplamaktansa, bu tezkereyle elimizi rahatlatmak istedik.”


TEK İTİRAZ YILDIZ’DAN

Toplantıda, tezkereye itiraz eden tek isim, Ak Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız oldu. Yıldız, tezkerenin sorunu çözmeyeceğini, boyutları ve sonuçları açısından kendisini endişelendirdiğini söyledi. Doğu Anadolu illeri vekillerinin bir dizi şikâyet ve taleplerini de dile getirdiği toplantıda Davutoğlu, talepleri dikkatle dinleyip not aldı.


Nuray BABACAN - Turan YILMAZ / ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hdp’ye, kobani, sitemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kobani’ye sessiz destek AngeL Haber Arşivi 0 04 Ekim 2014 10:35
IŞİD Kobani'nin dış mahallelerinde Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 17:29
Kobani'de çatışmalar şiddetlendi Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 11:33
İşte Kobani Seth Haber Arşivi 0 29 Eylül 2014 14:35
Kobani eylemi AngeL Haber Arşivi 0 29 Eylül 2014 09:35