IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eylül ayında 28 kadın öldürüldü




KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun eylül ayına ilişkin hazırladığı raporda çarpıcı tespitler yer aldı. Raporda, sadece eylül ayında 28 kadının yani neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü kaydedildi. Rapora göre kadınlar en çok, “Kendi hayatlarına dair karar almak istediği zaman” öldürülüyor.


Türkiye’de işlenen kadın cinayetlerine ilişkin çalışmaları bilenen Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, eylül ayı raporunu açıkladı. Rapora göre, eylül ayında öldürülen kadınların yüzde 43’ü, kocaları ya da eski kocaları, yüzde 21’i tanıdığı biri, yüzde 11’i erkek arkadaşı tarafından öldürülürken yüzde 11’i de akrabaları tarafından öldürüldü. Rapora göre kadınların yüzde 14’nün ise kim tarafından öldürüldüğü bilinmiyor.


NEDEN ÖLDÜRÜLÜYORLAR
Kadınlar, en çok “Kendi hayatlarına dair karar almak” istediğinde öldürülüyor. Raporda özetle şu çarpıcı tespitlere yer verildi: “Öldürme aracı olarak en çok ateşli silah kullanılıyor. Yine geçtiğimiz ayın verileriyle de birlikte değerlendirdiğimizde bu ay da yüzde 57’lik oranla en çok ateşli silah kullanılmış durumda. En çok kadın cinayetinin olduğu illerin başında ise İstanbul geliyor. Bu ay Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun takip ettiği 4 dava da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile sonuçlandı.
HASRET KARARI UMUT OLDU
Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan kocanın davası bu ay Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hakim yaralamanın ‘basit yaralama’ olmadığını, bu nedenle de davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğine karar verdi. Kadın katillerine caydırıcı cezanın yasalaşması için emsal teşkil edecek bir diğer karar da Yargıtay’ın Adana’da öldürülen Hülya Işık’ın katiline verilen müebbet hapis cezasını bozması ve cezayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevirmesi oldu. Bu karar kadın cinayeti davaları için çok önemli bir emsal teşkil ediyor.”

Mesut Hasan BENLİ – ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
28, ayında, eylül, kadın, öldürüldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılın ilk 9 ayında 970 terörist öldürüldü Sevda Haber Arşivi 0 01 Ocak 2013 06:58
Eylül ayında ne yapsak? Lady Genel Paylaşım 3 31 Ağustos 2012 19:49
Eylül ayında sizi neler bekliyor? pyracantha Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 18 Eylül 2011 10:20
Eylül Ayında Doğan Yıldızlar Kalemzede Haber Arşivi 0 06 Eylül 2011 20:01
Eylül ayında burcunuzu neler bekliyor? (Koç, Boğa, İkizler, Yengeç) Aze Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 04 Eylül 2010 12:37