IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genel seçim bir ay öne




HÜKÜMET, genel seçimle ilgili olarak yeni bir çalışma başlattı. Seçimlerin bir ay önceye alınması ile ilgili plan yapılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde başlatılan çalışmaya göre 2015 Haziran ayının ilk haftasonu yapılması planlanan seçim, Nisan sonu veya Mayıs başına kaydırılacak.


İLGİNÇ HAZIRLIK
Siyasi kulislerde uzun zamandan beri konuşulan “erken seçim” senaryoları, farklı bir şekilde “erkene alınan seçim” olarak hayata geçirilmeye çalışılıyor. Edinilen bilgiye göre, parti toplantılarında 2015 yılının Haziran ayında yapılacak seçimlerin Nisan ayı yada Mayıs başına çekilmesi gündeme geldi. Konu gerekçeleriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da anlatıldı. Parti kurmaylarının bu konunun olabilirliğini araştırmak için çalışma yapması kararlaştırıldı. Konu, önümüzdeki haftalarda partinin yetkili organlarında ele alınacak ve seçimlerin öne alınıp alınmayacağı karara bağlanacak.

GEREKÇELER MUHTELİF
Genel seçimlerin erkene alınmasının birden fazla nedeni bulunuyor. Ak Parti kulislerinde bunun en önemli nedeni, Suriye ve Irak’ta yaşanan kriz ve savaşın olumsuz etkilerinin ortaya çıkması, çözüm sürecinin buna bağlı olarak zora girmesi ve bunun seçim sonuçlarına yansıması olarak gösteriliyor. Haziran ayında yapılan sınavların yoğunluğu, okulların tatile girmesinden önce seçimin yapılmasının sağlanması da gerekçeler arasında sıralanıyor.

MECLİS’E ACİL TAKVİM
Bu çalışmanın parti içinde kabul görmesi durumunda, seçim takvimi iki ay öne çekilecek. Bu durumda TBMM’nin önünde çalışma takvimi olarak 5 ay değil, üç ay kalacak. Hükümet, sadece 2015 bütçe yasasını çıkarmanın dışında önemli bir adım atamayacak. Bu süreçte, ancak bazı acil yasalar ele alınabilecek. 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Soruşturma Komisyonu da bu takvime göre çalışmalarını sonuçlandıramayacak. Yüce divan oylaması yapılamayacağı için bu süreç de seçimlerden sonraya ertelenmiş olacak.


Nuray BABACAN

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ay, bîr, genel, secim, öne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da Genel Ev Referandumu Seçim Sandığı Zen Haber Arşivi 0 01 Şubat 2013 15:23
• CHP 2011 Genel Seçim sloganını internet'te vatandaşlara sorarak arıyor. Sametold Haber Arşivi 1 04 Ocak 2011 21:59