IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 10:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınırda biber gazı




KOBANİ bayramın birinci gününü de IŞİD saldırıları altında geçirirken, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, sınırın öte yakasında kalan Kobanililerle bayramlaşmaya gitmek isteyen gruba jandarma müdahale etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dün sabah saatlerinden itibaren Mürşitpınar ve çevre köylerde Kobani’ye destek için toplanan kalabalığın artmasıyla güvenlik güçleri önlemlerini arttırdı. Mürşıtpınar Sınır Kapısı yakınında toplanan grup, öğlen saatlerinde mülteci kampı da bulunan Süleyman Şah Parkı’na doğru sloganlarla harekete geçti. İlk başta 50-60 kişi olan kalabalık, arka tepelerden gelenlerle birlikte 300 kişiye ulaştı. Parkta bulunan Suriyeli Kürtlerle birlikte slogan atan kalabalığa jandarma dağılmaları için uyarıda bulundu. Jandarma anonsa rağmen dağılmayan kalabalığa zırhlı araçlardan biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı kişilerin de taş atmasıyla büyüyen gerginlik, güvenlik güçlerinin yoğun müdahalesi ardından kalabalığın dağıtılmasıyla sona erdi.

Şarapnel polisi yaraladı

Öğleden sonra ise Suriye’nin Kobani tarafından ateşlenen bir havan mermisinin Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında patlaması sonucu seken şarapnel parçaları Özel Harekat Şube Müdürü Meriç Alemdar’ı başından hafif yaraladı. Yaralanan şube müdürü kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

HDP Kobani’ye gitti

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız çatışmaların sürdüğü Kobani’ye gitti ve buradaki kanton yetkilileri ile görüştü. Kobani’nin kendileri Diyarbakır kadar önemli olduğunu söyleyen Tuncel şunları söyledi: “Amerika ve koalisyon ülke uçaklarının yaptığı saldırı olumlu ancak gecikmiş bir müdahale olarak değerlendirdi. Yoğun bir bombardıman altında olan Kobani’de YPG güçleri IŞİD’e ağır kayıplar verdirdi. Halen burada tarihi bir direniş sergileniyor.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biber, gazı, sınırda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhuriyet'e ilk biber gazı sıkıldı Zen Haber Arşivi 2 29 Ekim 2012 16:23
Çayan'ın Ailesine de Biber Gazı Thetis Haber Arşivi 2 30 Mayıs 2012 23:24
Biber gazı yüzüğü Jady Ah Kadınlar 2 23 Ekim 2008 19:49