IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2014, 12:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurtta büyüyen ‘iyilik meleği’




Üç yaşında cami avlusuna bırakılan ve yuvada büyüyen Doğan Elden, ihtiyaç sahibi alileler için yardım projesi başlattı. “Yerli Robin Hood” olarak tanınan Eldem, engelli çocuklara akülü araç, yüzlerce aileye de gıda, giyim ve eşya yardımı yapılmasını sağladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ankara’da henüz 3 yaşındayken cami avlusuna bırakılan, ardından çocuk yuvasında büyüyen 35 yaşındaki Doğan Elden, bugün maddi durumu yetersiz ve engelli çocukları bulunan ailelere yardım yapılmasını sağlıyor. Doğan Elden'in hikayesi, 3 yaşındayken ailesi tarafından cami avlusuna bırakılmasıyla başladı. Bir zabıta memuru tarafından bulunan ve Keçiören Çocuk Yuvasına yerleştirilen Elden, 18 yaşına kadar burada yaşadı. Yuvadan ayrıldıktan sonra sıkıntı günler geçiren, bir süre sokakta yaşamak zorunda kalan Elden, bir çiftlikte iş bularak çalışmaya başladı. anadolu üniversitesi'nden mezun olan Elden, Antalya'ya yerleşti. Yaşadığı zorluklara rağmen hayata pozitif bakabilen Elden, 6 kitap yazdı.

7 BİN 250 GÖNÜLLÜ
Kendi deyimiyle, hayatın gerçeklerini öğrenerek büyüyen Elden, kendisi gibi başkalarının yokluk çekmemesi için sosyal medyada "Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri" isimli sayfa oluşturdu. Sayfa aracılığıyla Elden, işadamlarından aldığı yardımları maddi durumu yetersiz ailelere ulaştırmaya başladı. Sayfa kısa sürede büyüdü ve 7 bin 250 yardım gönüllüsüne ulaştı. Sayfa sayesinde 4 engelli çocuğa akülü, 3 engelliye de tekerlekli sandalye alındı. Yardımlar sayesinde her ay 55 aileye düzenli gıda ve giyecek yardımı yapılırken, yüzlerce ailenin de çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Yardımların fotoğraflarını sosyal medyadaki sayfasından paylaşan Elden, gündüzleri yardım yapılacak eşyaları topluyor, akşamları da bu eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

DEPO VE ARAÇ İHTİYACI
Elden, proje nedeniyle kendine hiç zaman ayıramadığını ancak akşam yastığa kafasını koyduğunda çok huzurlu uyuduğunu söyledi. "Hayatım çok sıkıntılı geçti. Başka çocukların da aynı acıyı, sıkıntıyı çektiğini görmemek için bu yola çıktım" diyen Elden, şöyle devam etti:
"Çocukların yüzü gülsün istiyorum. Sayfadaki gönüllü arkadaşlarla gece gündüz çalışıyoruz. Daha güzel işlere imza atmak için bize yardımcı ve destek olacak insanlara ihtiyacımız var. En büyük sıkıntımız topladığımız eşyaları koyacak bir depo ve bunları götürecek nakliye aracımızın olmaması. Bir yardımsever bunları karşılarsa durumu kötü olan ailelerin yüzleri daha da çok gülecek."

BAYRAMDA HUZUREVİNE GİDİYOR
Doğan Elden, en fazla bebek bezi, mama ve süte ihtiyaç duyduklarına işaret ederek, sayfasının her geçen gün büyüyeceğine ve yardımların artarak devam edeceğine inandığını dile getirdi. Hiç akrabası olmadığı için bayram günlerinde yardım gelmesine aracı olduğu aileleri ziyaret ederek bayramlaşan Elden, bayram günlerinde huzurevleri ve çocuk yuvalarına gittiğini, en büyük huzuru buralarda bulduğunu sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyüyen, meleği’, yurtta, ‘iyilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O, bir iyilik meleği: Sienna Miller! Kalemzede Haber Arşivi 0 01 Kasım 2012 19:12
Türklerin iyilik meleği hayatını kaybetti PassioN Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 21:38
iyiLik Meleği TreMex Fıkra 5 14 Ekim 2008 23:11
adamlara iyilik yaramıyor izmit_Lee Komik Loglar 1 22 Ağustos 2006 19:32