IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2014, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mardin ve Hakkari'de polis müdahalesi




Hakkari ve Mardin'de gerçekleşen eylemlerde ortalık karıştı. Suruç'ta ise güvenlik güçleri sınırı aşan mermiler nedeniyle uzaklaşmasını istediği ancak dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Günlerdir çatışmaların adresi olan Kobani’nin doğusundaki dış mahallelerinden birindeki yüksek bir binanın çatısına IŞİD bayrağı asıldı. Son birkaç gündür sokak savaşlarının başladığı Kobani’nin doğu bölgesinde bazı noktaları ele geçiren IŞİD, bugün yüksek binalardan birinin çatısına bayrağını dikti.

Kobani’de IŞİD bayrağı Türkiye tarafından da görülürken, ilçe merkezindeki çatışmalar ise devam ediyor. Sınırın Suriye tarafında devam eden çatışmaları Türkiye tarafında da yüzlerce kişi takip ediyor.

Güvenlik güçleri sınırı aşan mermiler nedeniyle uzaklaşmasını istediği ancak dağılmayan gruba biber gazıyla zaman zaman müdahale ediyor.


HAKKARİ DE KARIŞTI

HAKKARİ’de, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen Kobani’ye destek yürüyüşünde olaylar çıktı. Taşla saldıran göstericilere polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile müdahale etti.

Ak Parti il binası önünde toplanan yaklaşık 50 kadın, parti yöneticileriyle görüşmek istedi. Ancak kapıların kapalı olması nedeniyle kadınlar bina önünde yaklaşık 1 saat süren oturma eylemi yaptı. Bazı kadınlar burada yere kartonları serip öğle namazı kıldı.

Bu sırada Kobani’ye destek yürüyüşü için kalabalık Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan DBP İl binası önünde toplantı. Aralarında Hakkari Kent Kadın Meclisi Eş Başkanı Perihan Kahraman, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Mehtap Daşdan Demirer, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu grup, Kürtçe ve Türkçe ’Katil IŞİD, işbirlikçi AKP’, ’Yaşasın Kobani’nin özgürlüğü’ sloganları atarak, Ak Parti il binası önüne geldi. Burada DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Besi Dara tarafından okunun basın açıklamasında, hükümetin IŞİD’de destek verdiği suçlaması yapıldı. Dara’nın okuduğu açıklamada, "Kobani bugün Kürdistan’ın ve Kürt halkının kalbidir. Kürt halkının kalMardin ee bi Kobani’de atıyor. Kürt halkının esas bayramı Kobani’nin kurtuluşu ile olacaktır. Kürtlerin dört bir yanı düşmanlarla dolup taşmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yürüyüş ve basın açıklamasın ardından da kalabalığın dağılacağı sırada yüzlerini poşu ile kapatan grup, çevrede güvenlik önlemi alan polislere taşlamaya başladı. Saldırganlar bu sırada bazı özel yurt ve pansiyonlara da saldırarak camlarını kırdı.

PKK yandaşı grubun taşlı saldırısı üzerine polis, göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bir süre devam eden olaylar sonunda polis, eylemcileri dağıttı.

KIZILTEPE’DE IŞİD PROTESTOSUNDA OLAY

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde IŞİD’i protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Polis, molotof, taş ve havai fişek atan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Kobani’ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için Kızıltepe’de DBP öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi. Özgürlük Meydanı’nda toplanan kalabalık düdük ve tencere çalarak insan zinciri oluşturdu. Bir süre yürüyen protestocuların önünü kesen polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Protestocular arasında bulunan bir grup, dağılmalarını istediği polise molotof, havai fişek ve taş attı. Polis ise göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahalede bulundu. Bir süre devam eden olayların ardından saldırganlar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar bir süre ara sokaklarda devam etti. Polis, ilçe merkezinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakkaride, mardin, müdahalesi, polis, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da polis müdahalesi! MasteR06 Haber Arşivi 0 12 Mart 2014 14:41
İzmir'de polis müdahalesi MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Şubat 2014 21:11
Taksim'de polis müdahalesi SeckiN Haber Arşivi 0 10 Eylül 2013 22:28
Dolapdere'de polis müdahalesi SeckiN Haber Arşivi 0 09 Eylül 2013 00:44
ODTÜ'ye polis müdahalesi! SeckiN Haber Arşivi 0 06 Eylül 2013 10:13