IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Dünya sessiz kalıyor'




Uluslararası toplumu sessiz kalmakla eleştiren Suriyeli Kürt politikacı Salih Müslim, Kobani için yardım çağrısında bulundu. Bu arada Kobani'de iki noktaya IŞİD bayrağı dikildiği bildirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IŞİD örgütünün Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi Kobani'ye yönelik saldırıları devam ederken, Suriye'deki Kürt partisi PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, uluslararası toplumun Kobani'nin korunması konusunda başarısız kaldığını söyledi.
Kürt haber ajansı Fırat'a açıklamalarda bulunan Müslim, dünyanın Kobani'nin karşı karşıya kaldığı katliam tehdidi karşısında sustuğunu söyledi. Müslim, ABD ve müttefiklerinin Kobani çevresindeki IŞİD radikallerini hedef alan hava saldırılarının yeterli olmadığını ifade ederek "ABD ciddi olsaydı, onları çok kısa bir süre içinde püskürtebilirlerdi" değerlendirmesinde bulundu.
Salih Müslim, IŞİD'e karşı savaşan PYD'nin silahlı kolu YPG'ye kimsenin destek vermediğini kaydetti. "Silah istiyoruz. Ancak bize para karşılığında bile silah satılmadı" diyen Kürt politikacı, "Kobani için kim bir şey yapmak istiyorsa, şimdi yapsın" diye sözlerini sürdürdü.
Bayrak dikildi
Öte yandan Türkiye sınırından, çatışmaların devam ettiği Kobani'nin doğusunda iki farklı noktada pazartesi günü IŞİD örgütünün bayrağının asıldığının görüldüğü bildirildi.
AFP haber ajansına açıklamada bulunan bölgedeki Kürt yetkililerden İdris Nahsen ise örgütün Kobani'ye girip girmediğinin anlaşılamadığını söyledi.
Türkiye adımlarını belirliyor
CNN televizyonuna konuşan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu da Kobani'deki insanlara yardım edebilmek için mümkün olan her girişimde bulunacaklarını, Kobani'ye kara birlikleri gönderilmesinin ise başka bir karar olduğunu kaydetti.
Kobani'ye operasyon yapılması durumunda, Suriye'nin bütününe müdahale etmek gerektiğini ifade eden Davutoğlu, IŞİD'a karşı atılacak bir sonraki adım konusunda koalisyon üyeleri ile çalıştıklarını, ancak bunun sadece Kobani için olmadığını vurguladı.
IŞİD'e karşı mücadelede Suriye, Irak ve Lübnan'ı içeren bir strateji uygulanması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, bu stratejinin insani, siyasi ve askeri yönleri olması gerektiğini belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünya, kalıyor, sessiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağlarım Ben Sessiz Sessiz /Sinan Karakaş Coder Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Ekim 2011 17:49
AMD geride mi kalıyor? Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 03 Ağustos 2010 15:00