IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2014, 01:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van ve Hakkari’de olaylar çıktı




HAKKARİ’de, Kobaniye destek için akşam saatlerinde bir araya gelen 50 kişilik grup, kent merkezinde tencere, tava çalıp eylem yaparken, esnaflar da ışık söndürerek yapılan eyleme destek verdi. Tencere eyleminin ardından ateş yakan gruba, polis göz yaşartıcı bomba kullanarak müdahalede bulundu. Van’daki cadde ve sokaklarda akşam satlerinde karşıtı. Kent merkezi ve bir çok mahallede cadde ve sokaklara çıkarak eylem yapan göstericilere polis madahale etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
VAN VE HAKKARİ’DE KOBANİ EYLEMLERİ

Hakkari’de bugün öğle saatlerinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Kobani’ye destek için Ak Parti il binasında gerçekleştirilen oturma eylemi ve basın açıklamanın ardından kent merkezinde çıkan olaylar akşam saatlerinde ise mahalle aralarında sürdü. Ankara’da yapılan HDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda ’IŞİD saldırısına ve Ak Parti’nin Kobani’ye uyguladığı ambargoyu protesto etmek için vatandaşlardan sokaklara çıkmaları istendi. Bu çağrıdan kısa süre sonra Hakkari’de 50 kişilik grup, Keklikpınar, Pehlivan, Yeni, Biçer, Gazi mahallelerinde tencere ve tava çalıp slogan attı, yola barikat kurup ateş yaktı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak müdahalede bulundu.

Göstericiler, Çevre yolunda ateş yakıp slogan atınca, Polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak gruba müdahalede bulundu. göstericiler ise polislere taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi. Hakkari’deki olaylar mahalle aralarında geç saatlere kadar sürdü.

VAN’DA DA OLAYLAR ÇIKTI

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan gelişmeler ve HDP genel merkezden vatandaşların sokağa çıkmaları konusundaki çağrının ardından Van’da da bir çok mahalle, cadde ve sokakta olaylar çıktı. Cep telefonlarına gönderilen mesaj ve sasyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine yüzlerce kişi, kent merkezine gelmek üzere yola çıktı. Ancak polisin kentin önemli caddelerinde önlem alması üzerine, eylemcilerin merkeze girmesine izin verilmedi. Ara sokak ve mahalle aralarına dağılan göstericiler, bu kez buralarda ateş yakıp eylem yaptı. Sokak aralarına 20’li 30’lu gruplar halinde dağılarak eylem yapan göstericileri dağıtmak için polis müdahalede bulundu.

Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş, molotofkokteyli ve havafişek kullanarak karşılık verdi. Kentin bir çok noktasınıda eylemlerini sürdüren göstericiler bir çok işyerinin camlarını kırıp, molotof kokteyli atarak zarar verirken, polis ve göstericiler arasındaki kovalamaca geç saatlere kadar sürdü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı, hakkari’de, olaylar, van, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari'de olaylar çıktı MasteR06 Haber Arşivi 2 27 Ocak 2014 01:11
Yüksekova'da Olaylar Çıktı Ecrin Haber Arşivi 0 20 Kasım 2013 23:42
Yüksekova'da olaylar çıktı MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 22:47