IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2014, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani’de 9 bin IŞİD’li




Kobani’yi ele geçirmek için üç cepheden saldıran IŞİD güçleri, dördüncü cephe için alan açmaya çalışıyor. Bu nedenle Türkiye sınır hattına doğru yayılıyor. 9 bin IŞİD militanın saldırdığı Kobani’de göğüs göğüse sokak çatışmaları yaşanıyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Suriye’de PYD kontrolündeki Kobani’yi almak için saldırılarını artıran ve şehrin iki hakim tepesine bayrağını diken IŞİD ile kenti savunan YPG’liler arasında sokak sokak çatışmalar yaşanıyor. Kobani’de 23 gündür süren kuşatmada çatışmalar daha çok Doğu cephesinde yoğunlaşıyor. IŞİD güçleri, batı cephesi yani Türkiye sınır hattından kenti ablukaya almaya çalışıyor. Önceki gün stratejik Miştenur tepesinin Doğu yamacında yer alan büyük bir bina ile kentin Kuzeybatısında yer alan Pınartepe noktasına yoğun çatışmaların ardından bayrak dikilmişti. Miştenur tepesinin bir kısmı ile Kaniya araba tepesinin tamamını almak için IŞİD dün ağır silahlarla saldırılarını artırdı. Bu arada şiddetli çatışmaların yaşandığı bir diğer cephe olan Güney Kobani’de ise IŞİD saldırılarına direnen YPG güçlerinin en az 40 IŞİD’liyi öldürdüğü, çatışmalarda 10’u yabancı uyruklu 35 IŞİD militanının da sağ yakalandığı öne sürüldü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobani’de üç haftadır süregiden çatışmalarda en az 412 kişinin öldüğünü açıkladı. Gözlemevi’nin açıklamasına göre 219 IŞİD militanına karşılık 173 Kürt savaşçı öldü.

Hedef Mürşitpınar
ABD’de yayımlanan New York Times gazetesine konuşan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nden üst düzey güvenlik yetkilisi Ruz Behçet, yaklaşık 9 bin IŞİD militanın ilçe civarında olduğunu iddia etti. Behçet, Amerikan istihbaratına göre Suriye ve Irak’ta yaklaşık 15 bin militana sahip olan örgütün Suriye’nin kuzeyi ve batısında hatta Irak’taki mevzilerini terk ederek bütün güçlerini Kobani’ye yoğunlaştırdığını iddia etti.
IŞİD’in bir diğer hedefi ise Kuzey cephsinde yer alan Türkiye’ye açılan Mürşitpınar’ın karşısındaki sınır kapısıydı. Ayn El Arap veya Kobani olarak bilinen sınır kapısını almak için tank desteğinde sınır kapısına doğru ilerleyen IŞİD güçleri YPG’lilerin sert direnişi ile karşılaştı. Kobani’de üç cephede çatışmalar sürerken IŞİD dördüncü cephe için alan açmaya çalışıyor. Bu nedenle Türkiye sınır hattına doğru yayılıyor. Halen Miştenur tepesi bölgesinde bulunan ve kenti terk edemeyen sivil halktan çok sayıda kişinin bulunduğu, IŞİD’in bu bölgeye yoğun tank ve top atışı yapması nedeniyle siviller için büyük tehlike oluştuğu bildirildi. IŞİD’in sivillerin yaşadığı bölgeye girmesi halinde büyük bir katliam yaşanacağı ileri sürülüyor.

Yaralılar Türkiye’ye getiriliyor
IŞİD’in Türkiye sınırındaki Atmanek köyünden Kobani’ye saldırdığı bilgisi üzerine bölgede protesto gösterilerini sürdüren kalabalık gruplar Atmanek’e doğru yola çıktı. Tehlike oluşturduğu gerekçisiyle köyün boşaltılması nedeniyle bu bölgeye sivillerin girişi yasaklanırken, bölgeye girmek isteyen kalabalık gruplarla güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Kobani’de çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sınır hattında asker teyakkuza geçti. Hakim noktalara füze rampaları, tank ve toplar konuşlandırılırken, gelişmeler dikkatle izleniyor.
Kobani’de, IŞİD militanlarının hedefi olarak yaralanan 40 kadar YPG’li sınırdan geçirilerek tedavi için Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şanlıurfa’ya getirilen ve aralarında Türklerin de bulunduğu 5’i kadın 9 kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halen süren şiddetli çatışmalar sırasında IŞİD ve YPG üyesi çok sayıda kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yabancı plakalı araçlara yasak
Suruç’un merkezinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Sınır hattına giden güzergah üzerinde birkaç ayrı bölgede kontrol noktası oluşturan güvenlik güçleri, buraya gelen araçları didik didik arayıp, kimlik kontrolünden geçiriyor. Güvenlik güçleri yaptığı kontrolde yabancı plakalı araçlar ile nüfusu Şanlıurfa olmayan kişilerin sınır hattına gidişine izin vermiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
9, bin, iŞİd’li, kobani’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD Kobani'nin merkezine ilerliyor Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 00:59
Kobani'de IŞİD bayrağı AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 15:12
IŞİD Kobani'ye girdi iddiası yaSmin Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 23:13
IŞİD Kobani'nin dış mahallelerinde Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 17:29
IŞİD, Kobani'de YPG bayrağını indirdi Seth Haber Arşivi 0 24 Eylül 2014 20:01