IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2014, 23:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
19 ölü sonrası Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama




Ankara'da toplanan güvenlik zirvesi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu kameraların karşısında geçti ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, HDP'ye, CHP'ye ve uluslararası topluma sert çıktı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'nin güneydoğu sınırındaki Kobani gerilimi ülke geneline sıçradı. HDP'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan kitleler kamu binalarına saldırdı, polisle çatıştı. Olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti. yaşanan bu gerilim dolu günler sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk kez kameralar karşısına geçti. Soruları cevaplamayan Davutoğlu HDP'Yi sert sözlerle eleştirdi ve çözüm süreciyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
İşte konuşmasındaki satırbaşları;

Son 48 saat içinde çok ciddi şiddet olayları yaşanmıştır. Maalesef 19 vatandaşımız hayatını kaybetti. 368 kişi de gözaltına alındı. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.
Biz Kobani'ye bağrımızı açtık. Bu vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadılar. Kimse yurt dışında yaşanan acı olayları Türkiye içinde bir mesele gibi yansıtarak halkı tehdit etme cüretini gösteremez.
Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir, kimse hukukun üstünde değildir. Vandallar sebebiyle size dönük sevgimizden hiç bir eksiklk olmayacak. Geçen sene Gezi'de yapamadıklarını yapmak istiyorsa milletimizn bunu görüyor. Kamu düzenini tesis etmek için hiç bir tereddüt göstermeyeceğiz.
Nasıl bir vandalizmin tırmandığı bir ortamda kamu düzeninin ne kadar önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı sükunete davet ediyorum. Sakın ola ki birilerinin istediği tarzda bir karmaşaya sürüklenmeyelim. Bütün bu illerde güvenliği sağlayacak birimler devletin görevlileridir. Kamu düzeni her ne olursa olsun sağlanacaktır.
ÇÖZÜM SÜRECİNİN GARANTİSİ KAMU DÜZENİDİR
Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Çözüm sürecini garanti edecek şey kamu düzenidir. Hiç kimse çözüm süreci üzerinden bir provokasyona izin vermez. Birileri bunu kullanarak kamu güvenini zaafa uğratmak isterlerse buna izin vermeyiz. Bayrağımıza yönelik saldırılar, değerlerimize yönelik saldırılara gerekli mukavemede bulunuruz. Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz.
24 saat esasıyla çalışacak olan bir koordinasyon merkezi kuruldu. Bütün vali ve kaymakamlarımızla anlık temas sağlanıyor. Her bir olayın arka planı incelenecek. Kimse bu tür şiddet olaylarından sonra hesap sorulmasın sanmasın. Tek tek hesap soracağız.
HDP'YE SESLENİYORUM
HDP'Ye sesleniyorum. Eğer siyasi bir partiseyseniz kimliğinizi ortaya koyun. Siyasi parti kimliği adı altında milletimizin huzurunu bozmaya çalışırsanız bunu kabul etmeyiz. Çözüm sürecine önem veriyorlarsa yapmaları gerkeni yapsın. CHP'ye sesleniyorum. Sükunet çağrısı yaptı. Şiddet yaratanları eleştirmek yerine Suriye'yi eleştiren hükümetimizi eleştiriyor. Kılıçdaroğlu sormalı o tweeti neden attı. Halkı sokağa neden döktüler.
Biz hiç bir toplum kesiminin diğerinin karşısında olmasına rıza göstermeyiz. Türkiye dışındaki bir olayla ilgili marjinal bir grubun yaratmak istediği bir ortam var. Bu olaylarda kullanılan istismar edilen kardeşlerimizi öne sürerek en büyük insanlık suçu işliyorlar. Uluslararası topluma seslenmek istiyorum.
ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Kobani'deki sorunu çözme sorumluluğu Türkiye'nin omuzlarındaymış gibi bir hava yaratıyor. 3.5 yıldır kimyasal silahlara sessiz kalanlar Türkiye'nin Kobani meselesini çözmesi gerektiği bir algı yaratıyorlar. Kendi veballerini bir kenara koyarak sorunun parçası Türkiye'ymiş gibi yapanlar algı operasyonu yapabilirler ama vicdanın elinden kurtulamazlar. Sadece Kobani2deki kardeşlerimizi değil Suriye'deki bütün kardeşlerimizi kapsayan bir adım atmadıkça bu acıların ardı kesilmez.
Zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz bütün bu ateş çemberinin içinde demokrasiye dayalı istitkrarı yaşayan ekonomisini ve iç barışını koruyor. Medyamıza bu kritik süreçte sorumlu bilinçli.. Tabi fikir özgürlüğü içinde ulusal barışı sağlayacak şekilde yayın yapmanızı rica ediyorum

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
19, acıklama, başbakan, davutoğlundan, ilk, sonrası, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güvenlik Zirvesi sonrası Başbakan'dan açıklama Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 19:47
Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 00:50
Davutoğlu'ndan ilk açıklama Seth Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2014 19:15
Davutoğlu'ndan kritik açıklama SeckiN Haber Arşivi 0 09 Ekim 2013 12:49
Davutoğlu'ndan tarihi açıklama Ruj Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 22:30