IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehirde bankamatik kalmadı




Güneydoğu'da yaşanan ve 35 kişinin ölümüne neden olan olaylar bölge ekonomisine de büyük zarar veriyor. Yakılan belediye binaları, kamuya ait araçlar, okullar ve iş makinalarının yanında esnaf da çok ciddi bir mağduriyet yaşıyor. En ağır olayların yaşandığı Diyarbakır'da 600'e yakın özel işyerinin zarar gördüğü tahmin edilirken, kentte sağlam bankamatik bile kalmadı. Ayrıca yaşanan olayların Diyarbakır'a gelecek yatırımları engellemesinden de endişe ediliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güneydoğu ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde yapılan Kobani protestolarının faturası çok ağır oldu. 35 kişinin hayatını kaybettiği, 2 polisin şehit olduğu ve yüzlerce kişinin yaralandığı olayların ekonomik faturası da büyüyor. Her gün ajanslara yakılıp yıkılan işyerlerinin, yağmalanan marketlerin, büyük zarar verilen bankaların fotoğrafları düşerken, zararın boyutları da netleşmeye başladı.

BANKAMATİK KALMADI
Güneydoğu'da yaşanan olaylar en çok Diyarbakır'ı vurdu. Bölgedeki son durumu anlamak için konuştuğumuz Diyarbakır'daki işadamları isimlerini vermekten kaçınırken, durumun çok kırılgan olduğuna işaret etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yaşanan olaylarda en büyük zararı banka şubeleri ve bankamatikler gördü
Kamu binaları hariç tutularak bakıldığında özel teşebbüse ait 150 civarında işyerinin tahrip edildiğini belirten bir kaynak, "Bu beyan edilen rakam. Ancak çoğunluk bu tip zararları beyan etmekten kaçınıyor ve sineye çekiyor. Bizim tahminimiz 600 civarında işyerinin tahrip edildiği. Sadece bu işyerlerindeki hasarın 2 milyon liraya yaklaştığını tahmin ediyoruz. Bunun haricinde neredeyse tüm banka şubelerine ve 100'de fazla bankamatiğe saldırı oldu. Bu taraftaki ha

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sar çok daha büyük. Şehirde çalışan bankamatik kalmadı."

LÜKS SEMTLERE DE SIÇRADI
Eskiden Diyarbakır'daki olayların sadece belirli semtlerde kaldığını ve şehir geneline yayılmadığını belirten bir işadamı, "Ancak bu kez durum çok farklı oldu. Eskiden Diclekent, Ofis gibi semtlerdekiler olayları televizyondan öğrenirken şimdi herkes müdahil oldu, olaylar yüksek gelir grubunun yaşadığı yerlere de sıçradı. Gençlerden oluşan kitle çok öfkeli. Sadece Kobani değil, zenginliği simgeleyen işyerler ve mağazalar da hedef oldu. Daha önce kontrol altında tutulabilen bir tepki varken şimdi kör bir şiddet hakim oldu" diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MARKAYA DA ZARAR VERİYOR
Öte yandan yaşanan olaylar Diyarbakır markasına da büyük zarar verdi. Diyarbakır'ın özellikle son 10 yıldır ciddi bir marka oluşturma çabasının olduğuna ve bu konuda önemli çalışmalar yapıldığına işaret eden işadamları, "Maalesef yaşananlar bu çabaları büyük oranda tahrip etti. Biz eskiden 'gelin yatırım yapın, burada potansiyel çok yüksek' derken, şimdi Diyarbakır'ı geriye attı. Kendi açınızdan bakın, yatırımcısınız ve bir anda kendinizi çatışmanın içinde buluyorsunuz. Burada yatırım açısından ciddi bir geri çekilme olacağı kesin. Ne kadar süreceği ise olayların seyrine bağlı" diye konuştu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bankamatik, kalmadı, şehirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
C'de bankamatik programı (Atm) aSi C# 0 10 Temmuz 2011 14:05
Bankamatik para kustu Süslü Esrarengiz Olaylar 2 16 Mart 2011 01:49
Bankamatik ;d lolaBunny Komedi ve Mizah 2 09 Kasım 2010 01:32