IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NATO Genel Sekreteri Gaziantep'te




NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gaziantep’te 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda konuşlu ABD’li askerlerin görev yaptığı Patriot Hava Savunma Sistemleri’ni inceledi. ABD’li askerlerden bilgi alan Stoltenberg, "Müttefik ülke Türkiye’nin her zaman yanında olacağız" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
NATO Genel Sekreteri olarak ziyaret ettiği ikinci ülke olan Türkiye’ye dün gelen ve başkent Ankara’da temaslarda bulunan Jens Stoltenberg, öğle saatlerinde Gaziantep’e geldi. Jens Stoltenberg, havaalanından Suriye’den gelebilecek füze saldırılarına karşı NATO tarafından 2013 yılı Şubat ayında ABD’li askerlerin görev yaptığı Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin kurulu olduğu 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geldi. Stoltenberg, tugay içerisindeki hakim bir tepeye konuşlandırılarak aktif hale getirilen sistemde kendilerine 'Korkusuzlar' adını veren 300 ABD’li askerin oluşturduğu taburu ziyaret etti.

ABD’li askerlerden patriot bataryaları ve çalışmalarına ilişkin brifing alan NATO Genel Sekrereti Jens Stoltenberg, daha sonra bir patriot bataryasının önünde toplanan bir grup askere, tahta sehpa üzerine çıkarak hitap etti. Askerlere yaptıkları görevden ötürü teşekkür eden Stoltenberg, "Burada çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Türkiye bizim müttefik ülkemiz ve onun için buradasınız. Çünkü NATO her zaman müttefiklerinin yanında olmuştur. Sizler ailelerinizden uzakta çok önemli bir noktada görev yapıyorsunuz ve bundan dolayı hepimiz sizlere müteşekkiriz. Türkiye istediği sürece de savunmasını güçlendirdiği için patriot birlikleri burada kalacaktır" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kısa konuşmasının ardından askerlerle temaslarını sürdürdü. Stoltenberg’e, ziyareti sırasında Adana ve Kahramanmaraş’ta konuşlu bulunan Hollanda ve Almanya askerlerinin görev yaptığı patriot birliklerinin komutanları da eşlik etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gaziantepte, genel, nato, sekreteri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NATO Genel Sekreteri Türkiye’de Seth Haber Arşivi 0 09 Ekim 2014 10:20