IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2014, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD gözünü yeniden Bağdat’a dikti




SURİYE’nin kuzeyinde Kobani’ye yüklenirken Irak’ta daha çok savunma pozisyonunda kalan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) başkent Bağdat’ı tehdit edecek şekilde saldırılarını yoğunlaştırdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Enbar vilayetinde çok sayıda yerleşim merkezini kuşatan IŞİD’ın saldırıları Başbakan Haydar Abadi’nin kritik iki adımının ardından geldi. Hürriyet’e bilgi veren Iraklı kaynaklara göre IŞİD’ın ilerleyişini durduramadığı gibi daha çok sivillere zarar veren yerleşim alanlarına yönelik hava bombardımanlarının durdurulmasını emreden Abadi ikinci adımı bayramda bir araya geldiği bazı aşiret liderlerini yanına çekerek attı. Sayıları 25 ile 28 arasında verilen aşiret liderleri, hükümetin silah ve mali destek garantisiyle IŞİD’a karşı savaşa katılmayı kabul etti. 2006-2007’de Sünni aşiretler ABD’nin maaşa bağladığı milislerle Kaide’ye karşı ‘Sehva’ (Uyanış) adı verilen birlikleri organize etmişti. Eski Başbakan Nuri Maliki’nin Sehva üyelerini güvenlik güçlerine entegre etme ve özlük haklarını garantiye alma konusundaki taahhütleri yerine getirmeyince aşiretler pozisyon değiştirmişti.

Askeri üs düşebilir

IŞİD bir süredir El Enbar vilayetinin başkenti Ramadi’nin batısında civarındaki 80 köyü kuşattığı Hit kasabasını 2 Ekim’de ele geçirdi. Pazar günü IŞİD, Hit merkezinde halkın önünde 6 askeri öldürerek gözdağı verdi. Fırat Nehri üzerindeki Hit’in düşüşünden iki gün sonra 19 km doğuda Kubeyse kasabası da IŞİD’ın eline geçti. IŞİD’ın hedefindeki bir diğer yer Felluce kentine bağlı strateji önemdeki Ameriye kasabası. Irak ordusunun kontrolündeki kasaba, Bağdat’a uzanan bağlantı noktaları üzerinde duruyor. Hit ve Kubeyse’nin düşüşü Hadise Barajı’nın koruyan askerlerin konuşlandığı Ayn el Esed askeri üssü üzerindeki baskıyı da artırdı. Ramadi’nin tamamen düşmesi durumunda IŞİD, 130 km uzaklıktaki Bağdat’ı çok daha rahat tehdit edebilecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bağdat’a, dikti, gözünü, iŞİd, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asya'nın Zuckerberg'i gözünü Çin'e dikti! Deep Cep Telefonlar 0 08 Mart 2012 13:56
Boluspor gözünü Göztepe'ye dikti. Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 16 Ekim 2011 12:12