IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2014, 18:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ötenazi: 29 Yaşındaki Kadın 1 Kasım 2014'te Kendi Yaşamına Son Verecek!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ölümcül derecede hasta olan 29 yaşındaki Kaliforniyalı Brittany Maynard, 1 Kasım 2014'ü kendi ölüm tarihi olarak seçti. ABD'nin Oregon eyaletinde, tıbbi şartlar kaçınılmaz olduğu zaman, tıbbi olarak bireyi öldürme olarak tanımlanan ötenaziye izin veriliyor, bu yüzden Maynard ailesi son aylarını geçirmek için buraya taşındılar. Maynard, şöyle izah ediyor:

"Ölümüm sırasında eşim, annem, üvey babam ve kendisi de bir hekim olan en yakın arkaşım gibi yakın çevrem tarafından sarılmak istiyorum. Üst katta, eşimle paylaştığım yatak odasında, annem ve eşim yanıbaşımdayken öleceğim. Ben ölürken arka fonda da sevdiğim bir müzik çalacak."

Maynard'a 2014'ün başlarında gliyoblastoma multiforme isimli bir hastalığın tanısı kondu. Bu, beyin kanserinin en agresif türlerinden birisi ve sadece birkaç ay ömrü olduğu söyleniyor. Oregon'da, ölümcül hastalıklara yakalanan hastaların, ölümcül bir ilaç kullanılarak hastanelerde öldürülmesine izin veriliyor. Maynard, 1 Kasım'ı ölüm tarihi olarak seçti, çünkü eşinin doğum gününden 2 gün sonrasına denk geliyor.

1997'de Oregon'da geçen yasaya göre hastanın hastalığının ölümcül olduğunun 2 ayrı hekim tarafından onaylanması ve hastanın ötenaziyi istediğini 15 gün arayla 2 defa hastaneye bildirmesi gerekiyor. Bu 15 günlük süre, karar değiştirme için tanınan süre. Bugüne kadar bu hakka sahip olan 1173 hastadan 752'si hayatını ötenazi ile sonlandırmayı tercih etti. Maynard, şöyle söylüyor:

"Bu kararımın etik olduğunu düşünüyorum. Bunu etik yapan ise, bir tercih olması. Bir hasta kararını son dakikada bile değiştirebilir. Burada, Oregon'da, kendimi son derece güvende hissediyorum."

Maynard, ölümünden önce Ekim ayı içerisinde Kaliforniya, Colorado, Connecticut, Massachusetts ve New Jersey eyaletlerinde de bu yasaları geçirmeye çalışan Compassion & Choices isimli kampanya için özel bir video çekti. Maynard sözlerini şöyle bitiriyor:

"Ömrünün son aylarını hastanelerde geçirmeye parası ve gücü olmayan binlerce Amerikalı var. Öleceklerini bile bile buna zorlanmalarının adil ya da etik olduğu kanısında değilim."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, 2014te, 29, kadın, kasım, kendi, son, verecek, yaşamına, yaşındaki, ötenazi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
5 yaşındaki çocuğu kaçıran kadın yakalandı PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:47
81 yaşındaki kadın darp edildi ! LeyLa Haber Arşivi 0 23 Kasım 2011 20:00
75 Yaşındaki Kadın İnterneti Çökertti! Ruj Haber Arşivi 3 07 Nisan 2011 13:58
30 yaşındaki Tayvanlı kadın kendisiyle evleniyor Süslü Esrarengiz Olaylar 1 08 Kasım 2010 12:08