IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2014, 19:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan 'KOBANİ BAHANEDİR'




Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışarıdan talimat alacaksın, gelip huzuru bozmaya kalkışacaksın. Bizim huzurumuz bozulmaz ama bunu yapanların da onların maşalarının huzuru da çok kötü bozulacak" dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de kendi ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin akademik yıl açılış töreninde konuştu.

Ortadoğu'nun yıllar boyunca karanlık bir dünya gibi gösterildiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin Ortadoğu'ya sırtını dönmesinin beklendiğini belirterek "Ortadoğu'yu hep karanlık hep bataklık olarak gördük, gösterdiler. Aslında niçin oraların sevki idaresinde biz önemli rol oynamadık? Biz büyük bir devlettik. O zaman büyük olaylara talip olmaya mecburduk. 1. Dünya Savaşı'nın ardından Türkiye'de statükoya Ortadoğu'ya sırtını dönme vazifesi verilmiştir ve statükoda sorgusuz sualsiz bu vazifeyi taşımıştır. Aradan 100 yıl geçti hala bu vazifeyi taşıyanlar var. Hala Türkiye yüzünü sadece Batı'ya dönsün Ortadoğu'ya da tam olarak sırtını dönsün diyenler var" dedi.

"ORTADOĞU'DA VAR OLAN TÜM KRİZLERİN TEMELİNDE 1. DÜNYA SAVAŞI VARDIR"

Dünyada ve bölgede son derece önemli ve kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçildiğini belirten Erdoğan, "Bu önemli ve kritik sürece çok önemli bir yıl dönümünde, 1. Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümünde, şahitlik ediyoruz. İnşallah pazartesi günü İstanbul'da Marmara Üniversitemizin akademik yıl açılış törenine katılacak ve 1. Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü ile ilgili orada bazı değerlendirmelerim olacak. Üniversitelerimizin bu konuya daha fazla eğilmeleri daha fazla yoğunlaşmaları gerektiğine inanıyorum. 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı o dönemde Osmanlı cihan devletini çok kötü şekilde etkilemişti. Sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştu. 1. Dünya Savaşı'ndan en fazla etkilenen bizler olduk. Savaşı sonucu da elbette o günlerle sınırlı kalmadı. Savaş 1918 yılında bitmiş olmasına rağmen etkisi özellikle de sancısı bugünlere kadar devam etti. Şu anda Balkanlar'da Kafkasya'da ve Ortadoğu'da var olan hemen tüm krizlerin ve anlaşmazlıkların temelinde 1. Dünya Savaşı vardır. Filistin meselesi Irak, Suriye meselesi şu anda Yemen meselesi 100 önce başlayan bu savaşa aittir. Egemen güçler gelmiş Osmanlı Devleti'nin topraklarını parçalamış, Osmanlı'nın boşalttığı alanlara da yapay, gerçekçi olmayan, petrol ve çatışma odaklı sınırlar çizmişlerdir. Ortadoğu haritasında sınırlara baktığınızda sınırların cetvelle çizildiğini görürsünüz. Ne yazık ki cetvelle çizilen sınırlar yüzyıl boyunca bölgede akan kanın kaynağı olmuştur" ifadelerini kullandı.

"DEDELERİNİZ GİBİ YAPMANIZ LAZIM, OSMANLI GİBİ BURALARDAN GELİP GEÇECEKSİNİZ"

Lübnan sorunları yaşanırken bölgeye gerçekleştirdiği bir seyahatinde yaşadığı olayı anlatan Erdoğan, Lübnan'daki muhalefet liderlerinden bir tanesinin kendisine söylediği sözleri aktararak "Oradaki muhalefet liderlerinden bir tanesi bana orada bir ifade kullandı. Çok manidardır. Yaşadığım için söylüyorum. Biz dedi aslında sizin bu arabulucukları falan dedi pek anlamıyoruz. Niye dedim. Dedi ki bu işin tek çözümü var. Siz dedeleriniz gibi yapmanız lazım. Osmanlı gibi geleceksiniz, buralardan şöyle gelip geçeceksiniz bu işi çözeceksiniz dedi. Bu zat şu anda Lübnan'da önemli bir mevkide olan bir zat. Yani şu anda biz yine böyle olalım havasında değilim ama o siyasi temsilcinin hadiselere olaylara bakışını anlatmak istiyorum. Şu anda bu işi yapanlar yok mu? İşte tepemizde. Uluslararası camiada Afrika'da olanlara bakın" diye konuştu.

"ORTADOĞU HEP BATAKLIK GİBİ GÖSTERİLDİ"

Statüko tarafından Ortadoğu'nun hep bir öcü gibi gösterildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle Ortadoğu hep bir öcü gibi karanlık bir dünya gibi hatta bataklık gibi gösterildi. Bağlar koparıldı. Yaklaşık 100 yıldır bize şu söyleniyor. Araplar bizi sırtımızdan vurdu. Ortadoğu'yu hep karanlık hep bataklık olarak gördük, gösterdiler. Aslında niçin oraların sevki idaresinde biz önemli rol oynamadık? Biz büyük bir devlettik. O zaman büyük olaylara talip olmaya mecburduk. Bu ülkenin yaklaşık 100 yaşındaki bir siyasi partisi dahi bugün bile çıkıp Ortadoğu'yu bataklık olarak tanımlayabiliyor. Çünkü 1. Dünya Savaşı'nın Türkiye'ye çizdiği sınırlardan biri de işte bu dildir. 1. Dünya Savaşı'nın ardından Türkiye'de statükoya Ortadoğu'ya sırtını dönme vazifesi verilmiştir ve statükoda sorgusuz sualsiz bu vazifeyi taşımıştır. Aradan 100 yıl geçti hala bu vazifeyi taşıyanlar var. Hala Türkiye yüzünü sadece Batı'ya dönsün Ortadoğu'ya da tam olarak sırtını dönsün diyenler var" dedi.

'KOBANİ BAHANEDİR'

-Kobani tamamen bahanedir. Asıl amaç Türkiye'yi dize getirme, Türkiye'ye boyun eğdirme, Türkiye'ye istikamet çizme gayretidir. Türkiye'nin ekonomisi büyüdü, çok büyüdü. Yıpratalım. Türkiye'nin demokrasisi çok gelişti, geriletelim... Türkiye çok hızlı büyüyor, güçleniyor bunu durduralım... İşte bunu yapmak istiyorlar ve ne acıdır ki bunu yaparken Türkiye içindeki piyonlarını kullanıyorlar. Bölgedeki kanlı terör örgütlerini, bu terör örgütlerinin emrindeki siyasi yapıları, kandırılmış, istismar edilmiş gençleri, çocukları kullanıyorlar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerini kullanıyorlar.

-Yine acıdır ki Türkiye içindeki anamuhalefeti, muhalefeti, bazı medya kuruluşlarını, işte bu kirli amaç uğruna harekete geçirebiliyorlar. Türkiye'yi gerçeğe tamamen aykırı olarak, teröre destek veren bir ülke gibi göstermek ancak ve ancak Türkiye düşmanlarının yapacağı iştir ama bunu burada medya ya da siyasi partiler de yapabiliyor. Hatta paralel yapının zehiriyle uyuşmuş bazı yargı mensupları, bazı emniyet mensupları bu ihanet girişiminin içinde yer alıp, Türkmenler'e yardım götüren MİT tırlarının önünü kesip, bu Türkiye düşmanı çevrelere yalan servis yapabiliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bahanedİr, erdoğan, kobanİ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan gol şov Seth 1. Lig ve Diğer Ligler 0 27 Temmuz 2014 00:47