IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 02:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞID’in çaldığı kardeşinin peşinde




Nora, 15 yaşındaki Fransız bir genç kız. Ailesinden gizli ikili bir hayat yaşayarak radikalleşen Nora, şimdi Suriye’de. IŞİD’e katılan genç kızı bulmak için tüm hayatından vazgeçen ağabeyi Fuad, Nora’yı nasıl kaybettiklerini anlattı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Avrupa’dan İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne katılan genç kız ve kadınların sayısı gittikçe artıyor. Çoğu kez internetten Radikalleşerek Avrupa’nın sağladığı refah ve güvenlik ortamından kaçarak 200 binden fazla kişinin öldüğü bir iç savaşın yaşandığı Suriye’ye gitmeyi seçen en az 100 Fransız, 50 de İngiliz genç kız olduğu belirtilyor. Fransız yetkililere göre, radikal örgütlere katılmak üzere Suriye’ye gidenler sadece Arap asıllı, Müslüman ailelerin kızları değil. Aralarında Hıristiyan, hatta Yahudi genç kızlar bile var.


Avrupa devletleri, gençlerin Suriye’ye gitmesini engellemek için bir dizi önlemler almaya çalışırken, birçok ülke radikal örgütlere katıldıktan sonra geri dönmek isteyen kişilere hapis cezası getiriyor. Ancak bu durum “beyni yıkanarak örgütlere katılan, ancak daha sonra geri dönmek isteyen çocuklar ne olacak” sorusunu gündeme getiriyor.
Bu kaderi yaşayan kız çocuklarından biri 15 yaşındaki Fransız Nora. Genç kızın ağabeyi Fuad, kardeşini bulmak için verdikleri mücadeleyi uluslararası ajanslara anlattı.

İki Facebook hesabı var
Suriye’ye gitmeden önce Fransa’nın Avignon kentinde yaşayan Nora altı çocuklu El Bahtı ailesinin üçüncü çocuğu. Fas’tan Fransa’ya göç eden aile Müslüman ve laik olduklarını söylüyor. Orta-üst gelir seviyesine sahip aile, Orta Çağ’ın izlerini taşımaya devam eden huzurlu Avignon’da güzel bir evde yaşıyor.
Geçen ocak ayında her zamanki gibi okula giden Nora, bu sefer geri dönmüyor. Nora’nın bilgisayarını karıştıran Fuad, kardeşinin ikili bir hayat yaşadığını görerek şok oluyor. Nora’nın iki Facebook hesabı bulunuyor; birinde sıradan bir ergenlik çağındaki sıradan bir Fransalı genç kız gibi davranırken, diğerinde Halep’e giderek kardeşlerine katılmaktan bahsediyor. Fuad, her gün evden kot pantolonunu giyip çıkan kardeşinin evden adımını attıktan sonra çarşaf giydiğini fark ediyor.

Türkiye üzerinden gitti
Aile yetkililere haber verince, Marsilya’dan İstanbul’a uçan kızın oradan güneye inerek Halep’e geçtiği ortaya çıkıyor. Nora’nın ağabeyi Fuad ise kardeşinin kaybolması üzerine hayatını onu bulmaya adıyor. İşini bırakan Fuad, kardeşinin Suriye’ye gittiğinin kesinleşmesi üzerine peşine düşüyor. Ona ulaşmayı başarınca Suriye’ye gidiyor. Geçen Nisan ayında kardeşiyle sadece yarım saatliğine de olsa Halep’te görüşmeyi başarıyor. Nora, ağabeyine pişman olduğunu ve dönmek istediğini söylese de IŞİD kızı bırakmıyor. Ağabeyine, “Suriyelileri terörize eden ikiyüzlülerin arasındayım. Eve dönmek istiyorum” diyen Nora’yı ondan sorumlu olan Emir Ömer Omsen adlı IŞİD lideri bırakmıyor.

Nora artık rehine
Fuad, bu olayın ardından kardeşinin izini kaybediyor. Ailenin avukatına göre, Nora şimdi Fransız yetkililer tarafından ‘rehine’ kategorisine alındı. Avukat Guy Guenoun, Nora ve diğer reşit olmayan genç kızların “militanlara söz verilmiş bakireler” olarak kullanılmasından korktuklarını söylüyor. Halen kardeşine ulaşmaya çalışan Fuad ise Nora’nın “Beni yalnız bıraktınız” sözlerini aklından çıkaramadığını söylüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çaldığı, iŞid’in, kardeşinin, peşinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞID En net görüntü Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 16:37
Işid Türk şoförleri serbest bıraktı Seth Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2014 13:56
İşte IŞID’ın gizli boru hatları Zen Haber Arşivi 0 13 Haziran 2014 12:13
Eşi çaldığı şarkıları Yeşim'e armağan etti PassioN Haber Arşivi 0 16 Nisan 2012 23:21
Çaldığı kimlikle 13 yıl kadın gibi yaşadı! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 26 Mart 2012 07:26