IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2014, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukla evlenen adama 10 yıl




Siirt Pervari'de çocuk yaşta evlendirildikten sonra ölü bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in gayrı resmi eşine 10 yıl, baba ve kayınpederine de 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde küçük yaşta evlendirildikten sonra 2014 Ocak ayında evinde av tüfeği ile vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ailesi ile gayri resmi eşinin yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi, "Hürriyetten yoksun bırakma" ve "Cinsel istismar" suçlarından yargılanan sanık gayrı resmi eş Mehmet Atak'a 10, "Hürriyetten yoksun bırakma" suçlamasıyla aranan Kader Ertem'in babası Musa Ertem ve kayınpederi Tahir Atak'a ise 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, aynı suçlardan yargılanan Kader Erten'in annesi Suna ile kayınvalidesi Sabriye Sivil hakkında, "Bölgenin sosyal yapısında kadınların söz sahibi olmamasını" gerekçe göstererek beraat kararı verdi.

"Karar kadına şiddeti engellemeye yetmiyor"

Duruşmayı izleyen kadın dernekleri adına adliye önünde açıklama yapan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, verilen cezaların kadına yönelik şiddeti engellemeye yetmeyeceğini belirti.
Pervari'de 21 Ocak 2014'te meydana gelen olayda Kader Ertem'in ölümüyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ertem'in anne ve babasının yanı sıra birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, adama, cocukla, evlenen, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adam Adama Yük Değil Can Gövdeye Mülk Değil (Adam adama yük olmaz) Atasözünün Anlamı Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 07 Temmuz 2014 14:56
Geç Evlenen Kadınlar Zen Ah Kadınlar 0 21 Mayıs 2013 18:41
Çocukla İletişim Lucifer Ruh Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:20
Evlenen de boşanan da azaldı! Ruj Haber Arşivi 0 30 Aralık 2010 16:16