IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2014, 10:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşe ‘golf’ kattı, odaları % 25 iyi fiyata sattı




Ünlü golfçüler kasımda Turkish Airlines Open için Belek’teki Montgomerie Maxx Royal’in sahasında bir araya geliyor. Etstur’un Başkanı Ersoy, “Tiger Woods’un vuruş yaptığı saha büyük ilgi görüyor” dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Maxx Royal otellerinin golf sahası Montgomerie Maxx Royal Belek, dünya golf takviminin en önemli turnuvalarından Turkish Airlines Open’a ikinci kez ev sahipliği yapacak.
European Tour Final Series kapsamında 13-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 7 milyon dolar toplam ödüllü organizasyonda geçen yılın şampiyonu Fransız Victor Dubuisson, eski dünya 1 numarası Lee Westwood, bu yılın Amerika Açık Şampiyonu Alman Martin Kaymer ile Avrupa golfünün en önemli Oyuncuları bulunacak. Montgomerie Maxx Royal Sahası’nı tasarlayan efsane oyuncu Colin Montgomerie de geçen yıl olduğu gibi yine turnuvada yer alacak.

‘Tiger Woods’ yok sattı
Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, sahada ve tesislerde geçen yılın deneyimiyle bazı değişiklikler yaptıklarını belirterek, “Dokuz aylık bir hazırlık sürecinden sonra kusursuz bir turnuva geçirdik. Organizasyon hem sahamızın hem de otelimizin tanıtımına önemli katkı yaptı. Turnuva sonrası hem otel hem de oyun fiyatlarımızı yüzde 25 oranında artırdık. Buna paralel olarak doluluk oranlarımız da yükseldi. Dünyanın dört bir yanından golf tutkunları Tiger Woods’un vuruş yaptığı sahada oynamak için kulübümüze geliyor” dedi.

‘Golf, tüm yılı kurtarır’
Golfün, ‘turizmin ölü sezonu’ olarak tabir edilen Ekim-Mayıs ayları arasında Belek bölgesini canlı tuttuğunu vurgulayan Ersoy, “Ölü sezonda personel sayısını düşürmeden çalışıyoruz. Belek’te otellerde ve sahalarda çalışan 40 bini aşkın eğittiğimiz ve yetiştirdiğimiz personeli 12 ay burada tutabilmek için çözümler oluşturulmalı. Belki de bunun en iyi yollarından biri golf. Çünkü tüm yıl oynanıyor ve golf turisti iyi para harcıyor” diye konuştu.
Ersoy, Antalya ve özellikle Belek bölgesindeki personelin yüzde 80’inin evli yüzde 20’sinin bekar olduğunu, Ege ve çevresindeki turizm bölgelerinde ise tam tersi olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da turizm personelimizin işini kaybetme korkusu olmadan sürekli çalıştığının önemli bir göstergesi.”



12 bin kişi izleyecek
2013 yılında 8.600 kişinin izlediği turnuvayı bu yıl 12 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Üç yıllık bir operasyon olan turnuvanın gelecek yılında ise hedef 18 bin seyirci. Bir yıl içinde Belek’e golf oynamak için
135 bin turist geldi. Toplantıya katılan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, THY markasının sponsorluğunun dünyada çok önemli olduğunu vurgulayarak, diğer resmi sponsorun ise Beko olduğunu dile getirdi. İki yıldır düzenlenen başarılı organizasyonlardan aldıkları güçle 2022 Ryder Cup’a aday olduklarını açıklayan Ağaoğlu, “7 ülke arasında en yüksek şansı olan ülkelerden biriyiz. 120 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaç doğuyor. Bu çoğu ülkede de yüzde 80’i sponsorlardan sağlanarak bulunuyor. Geri kalanı ise spor Toto’dan 8 yılda geri ödemeli olarak alınabilir” dedi.



‘Kemer’in kaderi değişir’
Haziran ayında yeni bir Maxx Royal’i Kemer’de hayata geçirdiklerini hatırlatan Mehmet Ersoy, Kemer’de en az 3 tane saha yapılacak yer olduğunu söyledi. Bunun desteklenerek Belek’e de alternatif oluşturulabileceğine dikkat çeken Ersoy, “Çok hızlı bir şekilde değerlendirilirse bölgenin kaderini değiştirir. Mesela bizim kışın SPA gelirimiz bile golfü olmayan otellere göre yüzde 50 daha fazla. Golf, daha iyi para harcayan bir kesim tarafından yapılıyor ve bu otelin diğer tüm sosyal bölümlerine de yansıyor” diye konuştu.



‘Zengin Ruslar golfe ısınıyor’
Haftalar öncesinden başlayan müşteri taleplerinden bir kısmını da başka otellere kaydırdıklarını vurgulayan Mehmet Ersoy, turnuvadan önce ‘turnuvanın oynanacağı saha’, turnuvadan sonra ise ‘turnuvanın yapıldığı saha’ diyerek pek çok kişinin gelmeye devam ettiğini söyledi. Ersoy en çok Rusların turnuvaya geldiğini belirterek, “Ruslar golfü yeni yeni sevmeye başlıyor. Zaten zengin ve iyi para harcayan Ruslar Antalya bölgesini tercih ediyor. En büyük isteğimiz Rusların golfü daha fazla sevmesi” diye konuştu.



Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
%, 25, fiyata, iyi, kattı, odaları, sattı, İşe, ‘golf’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'u Birbirine Kattı Kacak Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 22:27