IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2014, 15:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu üç isimden biri TRT Genel Müdürü olacak




TRT Genel Müdürlüğü için; bir neyzen - sanatçı, bir radyocu - yayın uzmanı ile bir elektronik mühendisi arasındaki yarışta son tura gelindi.

Bakanlar Kurulu; Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun belirlediği üç isim olan Şenol Göka, Süleyman Ergüner ve Hikmet İnce'den birini, TRT Genel Müdürü olarak atayacak. Kulislerde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adayı olduğu konuşulan Göka, MHP kontenjanından seçilen üyenin desteği ile üç adaydan biri olarak seçildi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valiliği'ne atanması nedeniyle bu makam boşalmıştı. TRT Genel Müdürü, RTÜK'ün belirlediği üç aday içinden Bakanlar Kurulu kararıyla atanıyor. RTÜK'ün bugün yapılan toplantısında, başvuru dosyaları üzerinden yapılan oylama ile üç aday için seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda; RTÜK'ün adayları olarak Şenol Göka, Süleyman Ergüner ve Hikmet İnce seçildi. Bu üç isim Başbakanlığa bildirildi. Bakanlar Kurulu, bu üç isimden birini, Bakanlar Kurulu kararıyla TRT Genel Müdürü olarak atanacak.

Şenol Göka, TRT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. İletişim uzmanı olan Göka, 1986 yılında TRT'ye girdi. Radyo'dan gelen Göka, TRT'yi içinden iyi bilen bir isim. Süleyman Ergüner ise neyzen kimliği ile öne çıkıyor. TRT Müzik Dairesi'nde görev almış olan Ergüner, 2006 yılında bu kurumdan emekli oldu. Ney Atölyesi bulunuyor. Hikmet İnce ise ODTÜ mezunu elektronik mühendisi. İnce, mesleğe 1987 yılında TRT Vericiler Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak başladı. RTÜK'te müşavirliğin yanısıra TRT Yönetim Kurulu'nda da üye.

Kulislerde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göka'nın seçilmesini istediği konuşuluyordu. RTÜK'teki oylamada, Ak Parti kontenjanından seçilen bir üyenin Göka'ya oy vermediği belirtildi. Ak Parti kontenjanından 4 üst kurulu üyesinin oyunu alabilen Göka'nın, MHP kontenjanından seçilen üyenin oy vermesi sonucu üç adaydan biri olarak seçildiği dile getirildi.



Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biri, bu, genel, isimden, müdürü, olacak, trt, Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık