IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2014, 15:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eti 60 yıllık dondurma devini satın aldı




60 yıl önce Türkiye'nin ilk sanayi tipi dondurması olarak piyasaya sürülen ve bugünlerde sinemalarda boy gösteren Alaska Frigo'yu Eti satın aldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, "Bir sinema klasiği haline gelmiş ve 60 yılı aşkın süredir tüketicilerin kalbinde taht kuran nostaljik lezzet Alaska Frigo'yu bünyemize katmış bulunuyoruz" dedi.

Kanatlı, ETİ'nin, faaliyet alanını genişletme amacıyla gerçekleştirdiği yeni yatırımı Alaska Frigo'nun satın alınmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, eskiden sinemalarda verilen Alaska Frigo ile film izlendiğini, bazılarının ise Alaska Frigo yemek için sinemaya gittiğini hatırlattı. Firuzhan Kanatlı, "Bir sinema klasiği haline gelmiş ve 60 yılı aşkın süredir tüketicilerin kalbinde taht kuran nostaljik lezzeti Alaska Frigo'yu bünyemize katmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Bu yeni yatırım ile ETİ olarak faaliyet gösterdikleri alanı genişlettiklerini ifade eden Kanatlı, şunları kaydetti:

"ETİ'ye yakışacak Alaska Frigo ile çikolata kaplı soğuk atıştırmalık alanına adım atıyoruz. Bizler ETİ olarak sektöre kazandırdığı ilkler ile bilinen inovatif bir yaklaşım ile lezzetli ürünler üretmeyi ilke edinen bir kuruluşuz. Alaska Frigo da bir sinema klasiği olarak bilinen lezzeti ile efsane haline gelen, Türkiye'nin geçmişinde yer almış markalardandır. Bu anlamda bu satın almanın bizler için ekonomik değeri olduğu kadar manevi değeri de bulunuyor. Sinemada atıştırmalık denildiğinde ilk akla gelen markalar arasında olan Alaska Frigo markasını aynı prestij ile bilinirlikle yoluna devam ettirmek bizler için bir hedef olduğu kadar büyük bir sorumluluk anlamına da geliyor. ETİ olarak yeni yatırımlarla şirketimizi büyütmeyi hedeflerken aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunmayı kendimize görev biliyoruz."

Kanatlı, Türkiye'nin 100 büyük şirketi arasında ve tüketici anketlerinde en beğenilen markalar listesinde ilk sıralarda yer aldıklarını anlatarak, bu sorumluluk ve büyüme hedefi ile gerek yurt içi gerekse de yurt dışı yatırımları da göz önünde tuttuklarını ve ETİ markasına uygun olacak markaları da ilgi alanlarında bulundurduklarını söyledi. İnovatif yaklaşımları ile üretim, pazarlama ve satıştaki tecrübelerini kullanarak Alaska Frigo'nun Türkiye'nin dört bir yanında yayılmasını hedeflediklerini aktaran Kanatlı, "Bu ürünün gerekli şekilde eksi 18 derecelik ortamda dağıtım ve satışının yapılabilmesi için araç ve dolap yatırımlarımızı yaptık" dedi.

"Alaska Frigo yatırımı 13 milyon liraya mal oldu"

ETİ Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu da ilk üretimini 1953 yılında gerçekleştiren ve piyasaya çıktığı günden bu güne bir sinema klasiği haline gelen Alaska Frigo'yu ETİ bünyesine katmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, ETİ olarak böyle kıymetli bir markaya sahip çıkarak, daha yukarılara taşımayı amaçladıklarını kaydetti. ETİ'nin Eskişehir tesislerinde üretecekleri Alaska Frigo'yu ilk etapta batı ve doğu Marmara ile batı Akdeniz bölgelerinde 2 liradan satışa sunacaklarını ifade eden Polatoğlu, bu ürünü daha sonra tüm satış kanalları üzerinden Türkiye'nin geneline ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ürünün orijinal lezzetini korumayı önemsediklerini vurgulayan Polatoğlu, "Yarım asırı aşkın süredir unlu mamüller ve çikolata sektöründe sürdürdüğümüz başarılı performansı soğuk atıştırmalık alanında genişlerek devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bir gazetecinin soğuk atıştırmalık alanında genişlemeyi düşünüp düşünmediklerine yönelik sorusu üzerine Polatoğlu, Alaska Frigo'nun satın aldıkları ilk marka olduğunu belirterek, Alaska Frigo'yu destekleyecek başka ürünlerin de geleceğini söyledi. Polatoğlu, Alaska Frigo yatırımının 13 milyon liraya mal olduğunu aktararak, yeni inovatif ürünler ile piyasayı değerlendireceklerini kaydetti.

"Türk sinemasındaki büyüme mi sizi böyle bir yatırıma yöneltti?" şeklindeki soru üzerine Polatoğlu, şu anda hayatın değişik noktalarında soğuk atıştırmalık ihtiyacının oluştuğunu belirterek, soğuk atıştırmalık kategorisinin sinemanın ötesine de hitap ettiğini bildirdi. Polatoğlu, Alaska Frigo'yu yeni jenerasyona tanıtmak için çeşitli faaliyetlerinin bulunduğunu da anlattı. Alaska Frigo'nun ihracına yönelik soruya da Polatoğlu, ihracat konusunun da ilgi alanları içinde olduğunu söyledi.

2011'DE YENİDEN DOĞMUŞTU

Alaska Gıda, Alaska Frigo ile 60 yıl önce Türkiye’nin ilk sanayi tipi dondurmasını üretmişti. Özellikle sinemalarda tüketicilerle buluşan ve bir sinema klasiği olarak bilinen Alaska Frigo 1994 krizinden sonra ise zora girdi. İcra ve iflaslarla boğuşan Alaska Frigo uzun bir sessizliğin ardından 2011 yılında Alaska Gıda’nın sahibi Aziz Zihni Ateş'in çikolata sanayinde faaliyet gösteren Mihael Biçaço ile ortak olmasıyla tekrar piyasaya döndü. Marka son dönemde sinemalarda ve market raflarında yeniden görünür olmuştu.



Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
60, aldı, devini, dondurma, eti, satın, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Volkswagen Dünya Devini Satın Alıyor Liaaa Otomobil Haberleri 0 28 Şubat 2012 11:43
Peak Games sosyal oyun devini aldı! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 24 Şubat 2012 18:50
Çin Hummer'i satın aldı Juventus Otomobil Haberleri 0 07 Haziran 2009 11:56