IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2014, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye polis devletine kayıyor




Haluk Koç, Meclis’e sunulan ‘yeni yargı paketinde’ yer alan düzenlemeler için “Türkiye 12 Eylül’ü anımsatan yasa düzenlemesiyle karşı karşıya” diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’nın 4 saat süren mesaisinde, olağan kongre takviminin şekillenmesi konusunda mutabakata varılamayınca, bugün yeniden toplanma kararı aldı. Bazı MYK üyeleri olağan kurultay takviminin seçim yılına denk gelmesi nedeniyle parti içinde sıkıntı yaratacağına işaret etti. CHP MYK, bugün sadece kongre takvimi ve örgütlere yönelik görevden alma Gündemiyle toplanacak. Toplantıda kamuoyunda “yeni iç güvenlik paketi” olarak bilinen yasa teklifinin de “Türkiye’yi polis devletine kaydırdığı” yorumları yapılırken, teklif, “Türkiye’yi 12 Eylül’e geri döndürme hazırlığı” olarak yorumlandı.


Ana gündem Kurultay
Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK, yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ana gündemi, Olağan Kurultay takvimi oldu. Alınan bilgilere göre CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, olağan kurultay takviminin 1 Kasım itibariyle başlatılmasını, bu doğrultuda ilçe kongrelerinin şubat ayına kadar tamamlanmasını, Haziran 2015’te yapılması öngörülen seçimler nedeniyle il kongrelerinin ve kurultayın seçim sonrasına bırakılmasını içeren bir takvim sundu. Bazı MYK üyelerinin de destek verdiği teklife, bazı üyeler karşı çıktı. Kurultay takviminin başlamasına karşı çıkan üyelerin, seçim takvimi ile kongreler takviminin birlikte yürütülemeyeceğine işaret ettiği, erken seçim olasılığı, milletvekili adaylarının belirlemesi için ön seçim yapılması zorunluluğu gibi gerekçelerle kurultay takviminin seçim sonrasına ertelenmesini önerdi. Bazı üyeler ise olağan kurultay takvimi ile “örgütlerin hareketleneceği”ne işaret etti. Mutabakat sağlanamayınca MYK’nın bugün saat 11.00’de tekrar toplanması kararı alındı. Alınan bilgilere göre süreç içinde bazı il ve ilçelerde olağanüstü kongre yöntemi de uygulanacak.
Teklif masaya yatırıldı
Alınan bilgilere göre kamuoyunda, “yeni iç güvenlik paketi” olarak bilinen yasa teklifi de toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda, teklifin, “Türkiye’yi polis devletine kaydırdığı” yorumları yapılırken, teklif “Türkiye’yi 12 Eylül’e geri döndürme hazırlığı” olarak yorumlandı. Toplantıda ayrıca, pazar günü tamamlanan HSYK seçimlerinde alınan sonuçlar da değerlendirildi. Toplantıda, seçimleri hükümete yakın Yargıda Birlik Platformu’nun kazanmasının ardından HSYK’nın atacağı adımların daha yakından incelenmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.



Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devletine, kayıyor, polis, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dead Space 3, iyice aksiyona kayıyor Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Haziran 2012 18:06
Gözlerinde kayıyor gecenin yıldızları… Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Kasım 2010 04:29
Bak Bir Hayat Kayıyor adEm` Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Haziran 2006 21:40