IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2014, 14:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
300 PYD’liye gidin dedik gitmediler




BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, güvenlik reformuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Tam bir devrim yapılacak. Soyadı bir dilekçe ile değişecek” dedi. Başbakan Davutoğlu, HDP Lideri Selahattin Demirtaş’ın “Bırakın tükürüğümüzle boğalım” sözlerine de sert çıkarak, “300 PYD’liye gidin dedik gitmediler. Zorla mı gönderelim” diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı’ndaki bilgilendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SINIRIMIZDAN 2 MİLYON İNSAN GEÇTİ

(YPG güçlerini Türkiye üzerinden Kobani’ye geçirmek istiyor. Dün Fransa cumhurbaşkanının da çağrısı vardı. O kapı hâlâ kapalı mıdır? Selahattin Demirtaş ‘İzin verin tükürüğümüzle boğalım’ ifadelerini kullandı. Ne düşünüyorsunuz?) Kafa karışıklığını gidermek lazım. Fransa’yla birçok konuda benzer yaklaşımlarımız var. Paris’ten görüş beyan etmek kolay da acaba ne kadar bilgi sahibi. ‘Türkiye sınırlarını açsın’ Türkiye’nin sınırları kapalı mı? İki milyona yakın insan geçti. İnsani gerekçeyle hiç kapatmadık. Suriye’deki çatışmanın bir parçası olmak isteyenler, ya yabancıdır. Yabancılar bunu hiç istemedi. Ya Türkiye cumhuriyeti vatandaşları, biz bunu istemeyiz. İllegal gitmek isteyenleri durdurmaya çalışıyoruz.

ZORLA MI GÖNDERELİM

300’e yakın PYD mensubu silahlarını teslim ederek Türkiye’ye geldi. Suriyelilerin Suriye’ye gitme konusunda sınırlar açık, gitmek istemediler. Biz gider savaşırız dendiğinde çok az bir kesim dışında, giden olmadı. Diğerleri hayır biz savaşmak istemiyoruz dediler ne yapalım, zorla mı gönderelim? Suriye’den gelenler, savaşmak için gitmek isterse, geldikleri gibi giderler. Gelirken bize sormadılar giderken de sormayız. Onlar Suriye vatandaşı.

TÜRKİYE ÇATIŞMALARDAN MESUL DEĞİL

Günlerdir, Suriye’den gelenleri gönderin gidip orayı korusunlar dediler. Gidin dedik, gitmediler, küçük bir grup hariç. Türkiye Kobani’deki çatışmalardan mesul değildir. Ama Türkiye’nin problemin kaynağı gibi göstermek isteyenler, ister içerde ister dışarıda olsun farklı bir gündemin parçası olmuş olanlar. Fransa’dan Kobani’de savaşmak için gelenlere sınırı açık mı tutalım? Yabancı savaşçıları nasıl denetleyeceğiz?”

Tampon değil güvenli bölge

BAŞBAKAN Davutoğlu, Suriye’nin kuzeyinde Halep, İdlib, Lazkiye ve Kobani’de güvenli bölge oluşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin en başından beri tampon bölge değil güvenli bölge istediğine dikkat çeken Davutoğlu, El Cezire televizyonuna şunları söyledi: “Biz hiçbir zaman tampon bölge ifadesini kullanmadık, bizim kullandığımız güvenli bölge. Tampon bölge dediğinizde askeri bir anlam taşıyor ve sanki bir bir ülkeyle başka bir ülke arasında bir geçiş bölgesi gibi görülüyor. Biz Suriye’nin ve hiçbir dost ülkenin toprağında gözümüz yok. Kast ettiğimiz tampon bölge askeri bir tanımlama değil insani bir güvenlik bölgesi ama askeri bakımdan koruma altına alınmış bir güvenlik bölgesi.”


Kaynak Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
300, dedik, gidin, gitmediler, pyd’liye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
gnçtrkcll’liye Dedeman Palandöken’de tatil keyfi! ALeMCi Turkcell 0 28 Mart 2012 11:26
Rizespor Rize'liye Emanet IRCDesk 1. Lig ve Diğer Ligler 0 18 Haziran 2009 14:45