IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2014, 11:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süreci durdurmak için izin almayız




Davutoğlu, Öcalan’ın resmi müzakereci olacağı iddiasını yalanlayarak çözüm süreci konusunda ‘Kendi irademizle başlattık. Durdurma ya da yürütme konusunda kimsenin tutumuna bunu bağlı kılmayız’ dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’a “resmi müzakereci” sıfatı verileceği iddialarıyla ilgili “Söz konusu değil” sözleriyle cevap verdi. Davutoğlu, süreci kendilerinin başlattığını ifade ederek, “Durdurma veya yürütmede de kimseye bağlı kılmayız” diye konuştu. Davutoğlu, akil insanlarla pazar günü yapacağı toplantı için de, “Toplumsal duyarlılığın arttırılması bilincin güçlendirilmesi için Akil İnsanlar Heyetine ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘İddianın aslı yok’
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin “Öcalan’a resmi müzakereci statüsü verileceği” iddialarına ilişkin sorusuna Davutoğlu, şu yanıtı verdi: “Herhangi bir şekilde statü değişikliği gibi bahsettiğiniz tarzda haberlerin aslı yoktur. Gerçekle de bağdaşmaz. Resmi müzakereci vesaire gibi böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda her şeyden önce toplumsal dokumuzun ve temsilcilerimizin bu süreci yeniden ve daha güçlü bir şekilde sahiplenmesi önemli. En kısa sürede netice alacak şekilde bu mekanizmaları işletmemiz önemli.”
Davutoğlu, çözüm süreci ve IŞİD’in Kobani’yi işgaliyle yapılan eylemlerle ilgili ise şunları söyledi: “Son çözüm süreci toplantımızda bütünüyle son yaşanan gelişmeler dâhilinde çözüm sürecinde nerede olduğumuz konusunda bir değerlendirme yaptık; birtakım adımlar söz konusu oldu. Kararlı tutumuzu bir kere daha vurgulamak isterim. Çözüm süreci bizim kimseden izin almadan, kendi irademizle başlattığımız bir süreçtir. Kimsenin de tutumuna bakmadan kendi irademizle yürüteceğimiz bir süreçtir. Nasıl başlatırken kimseden izin almadık, durdurma ya da yürütme konusunda kimsenin tutumuna bunu bağlı kılmayız. Çözüm süreci kararlılıkla devam ettirilecek. Kamu düzeni sağlanacak. Çözüm süreci devam edecek.”
Başbakan Davutoğlu, çözüm süreci çalışmalarının ardından rapor hazırlayan Akil İnsanlarla yapması beklenen toplantıya ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Çözüm sürecine ivme katmak bağlamında Akil Adamlar toplantısı için arkadaşlara talimat verdim. Benim de zaten planladığım bir görüşmeydi. Bu pazar görüşeceğiz. Prensip olarak aynı isimlerden oluşuyor. Belki bulunduğu konum gereği ayrılan varsa ve o konum değişmişse değişiklik olabilir. En önemli şey çözüm sürecinde psikolojik boyut. Son şiddet eylemleri ile bu psikolojiyi kırmak yok etmek istediler. Psikolojiyi tekrar inşa edebilmek için sadece hükümetin atacağı adımlar yeterli olmaz. Toplumsal duyarlılığın arttırılması bilincin güçlendirilmesi için Akil İnsanlar Heyetine ihtiyacımız var. Şimdi bu süreci sahiplenen herkesi açıkça ortaya çıkmaya, sesini yükseltmeye davet ediyorum.”


Mültecinin geldiği yer güvenli olsun

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Halep, İdlib, Lazkiye, Haseke, Kobani’nin güvenli bölge olmasını istediklerine yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine sadece bu bölgelerin değil mülteci akını olan diğer bölgelerin de güvenli bölge olmasını istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Güvenli bölgelerin nerelerde olabileceği sorusu gelince bazı yerler saydım. İradem dışında haritaya dönüştürülmüş. Güvenli bölgeleri ortaya koyan haritalar değil. Bizim tarafımızdan harita gibi bir tanımlama olmadı.”


Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almayız, durdurmak, icin, izin, süreci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Observer: Türkiye cihatçı akınını durdurmak için baskı altında Seth Haber Arşivi 0 24 Ağustos 2014 12:27
AK Partili vekillerden çözüm süreci için 'IRA' raporu Seth Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2014 14:40
TV8 için Acun'a izin çıktı! CtrL Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 21:52