IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2014, 15:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'ye karşı kirli ittifak




2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için önceki gün yapılan seçim öncesinde 160 ülke Türkiye’ye oy vereceğine dair söz verdi. Ancak son oylamada 60 oy çıkması üzerine Türkiye'ye karşı kurulan kirli ittifak ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Amerikan dergisi Newsweek, Türkiye'nin Güvenlik Konseyi'ne seçilmemesi için Suriye ve Mısır'ın aleyhte kampanya yaptığını yazdı. 'Kirli diplomasi' diplomatları da şaşırttı: Türkiye'nin kazanmasını bekliyorduk. Çünkü birkaç gün önce 160 ülkeden destek mektubu aldığını öğrenmiştik.

ABD'NİN New York kentinde önceki gün gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyelik seçimlerinin perde arkasından çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor. Türkiye'nin 2015-2016 dönemi için aday olduğu üyeliği üçüncü turda kaybetmesinin ardından Newsweek'te ilginç bir iddiaya yer verildi. Dergi, Türkiye'nin BMGK'ya seçilememesinin arkasında Mısır, Suriye ve Suudi arabistan başta olmak üzere bazı ülkelerin yürüttüğü karşı kampanya olduğunu öne sürdü.


'İLKESEL DURUŞUMUZU BOZMAYIZ'

Habere göre, 132 oy alan İspanya'ya karşı 60 oyla kaybeden Türkiye'nin kaybetmesi için iki ülke yoğun bir çalışma yürüttü. Newsweek'e konuşan ismi açıklanmayan bir diplomat da sonucun açıklanmasının ardından, "Bu çok şaşırtıcı çünkü birkaç gün önce Türkiye'nin 160 ülkeden destek mektubu aldığını öğrendim" sözleriyle Türkiye'nin oylamada kazanmasının beklendiğini ifade etti. Dergiye konuşan kaynaklar, Waldorf Astoria Oteli'nde çarşamba akşamı yapılan davette, diplomatların Türkiye'nin kazanmasına kesin gözüyle baktığını söyledi. Seçimlerin ardından değerlendirmede bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İlkesel duruşumuzdan dolayı rahatsızlık duyanlar olabilir. Biz oy kaygısıyla tutumumuzdan, duruşumuzdan asla vazgeçemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

KİRLİ İTTİFAK

HABERDE, Türkiye aleyhine kampanya yürüten ülkeler arasında Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren Suriye lideri Esad ve en güçlü bölgesel müttefiki İran'ın yanı sıra Türkiye'nin Kobani politikasından hoşnut olmayan bazı Batılı ülkelerin de bulunduğunu yazdı. Dergiye göre, 'Türkiye'nin geleneksel rakibi' Yunanistan da aleyhte lobi yaptı



Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ittifak, karşı, kirli, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirtaş’tan CHP’ye ittifak çağrısı Seth Haber Arşivi 0 04 Eylül 2014 12:03
İnternette çocuk istismarına karşı uluslararası ittifak! Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 06 Aralık 2012 15:29
Türkiye'ye karşı 3'lü ittifak! Ashriel Haber Arşivi 0 26 Kasım 2011 10:01