IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2014, 13:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkel’i 4 saat bekletti Silvio ile ‘partiye’ gitti




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Milano’daki zirveye 8 saat gecikmeli gidip Angela Merkel’i dört saat bekletmesine karşın eski İtalya lideri Silvio Berlusconi ile buluşacak vakit bulması Batı’da şaşkınlık yarattı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir kez daha Batılı liderleri şoke eden davranışları ile gündemde... ABD ve Avrupa basını, Milano’da gerçekleşen bir zirvede, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i tam 4 saat bekleten, ancak eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’yi ziyaret etmeye vakit bulan Putin’in tavırları karşısında yaşanan şaşkınlığı aktarıyor.
Milano’da 16-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 10’uncu Asya-Avrupa Zirvesi’nin (ASEM) gündemi Ukrayna’ydı. Avrupa ile ilişkilerinin gerilemesine neden olan krizi görüşmek üzere Milano’ya gitmesi gereken Putin’in son anda programı değişti. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a uğrayan Rus lider, burada asker geçit törenine katıldı, Sırp basınına röportajlar verdi. Kahraman gibi karşılanan Putin’e Sırbistan’ın en yüksek onur ödülü olan Cumhuriyet Nişanı verildi.

Sohbet edip yer mantarı yediler
Putin, ASEM zirvesinin ilk gününün büyük bölümünü kaçırdı. İtalyan Başbakanı Matteo Renzi’nin ev sahipliğinde Milano Valiliği’nde yapılan toplantı yerel saatle 08.00’de başlarken Putin 8 saat geç katıldı. Akşam saatlerinde yapılan diplomatik görüşmelere yarım saat geç katılan Putin, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un konuşma yaptığı sırada salona girerek rahat tavırlarla yerini aldı. Toplantıda bulunan kaynaklara dayanarak haber yapan New York Times’ın haberine göre, Avrupalı liderler Putin’in geç kalmasından dolayı alçakgönüllülük göstermesini beklerken bambaşka bir şeyle karşılaştı. Her zamanki kendine güvenini sergileyen Putin, hatta “nine ve dede arasındaki anatomik fark” hakkında bir espri yapmayı da ihmal etmedi.
Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile olan görüşmesine ise tam 4 saat geç kaldı. Merkel, gece yarısına kadar beklemek zorunda kalırken, görüşmenin 02.00 sularında bittiği aktarıldı. Ancak Putin görüşmeden sonra oteline çekilmek yerine yakın dostu olan İtalya eski Başbakanı Silvio Belusconi’nin evine gitti. New York Times gazetesine göre, ikili saat 04.00 sularına kadar sohbet ederek yer mantarı yedi. Görüşmede bulunan Berlusconi’nin yardımcısı Valentino Valettini, Merkel-Putin görüşmesinin soğuk geçtiğine işaret etti. Valettini, “Putin, gelişme yaşandığını söylemedi” dedi. Berlusconi ve Putin’in “alem” yaptığını ise reddeden Valettini, “Sabah 02.00’de çok da çılgın bir parti olmuyor” diye ekledi.

‘Geç kalmak Putin’in alameti farikası’
Rusya lideri Putin, ilk kez öngörülmesi güç tavırları ile Batılıları şaşırtmıyor. Geçtiğimiz ay Putin, NATO zirvesi öncesinde Moğolistan’a resmi ziyarette bulunduğu sırada, bir mendilin arkasına yazdığı 7 adımlı Ukrayna planını açıklayarak ABD Başkanı Barack Obama’yı gölgede bırakmıştı. Geç kalmak ise Putin için sıradan bir durum. Rusya lideri daha önce de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi üç saat bekletmiş, son olarak da geçtiğimiz yıl ise Papa Francesco ile görüşmesine geç kalmıştı.
Yine geçen yıl Seul’e yaptığı ziyaret sırasında Uzakdoğu sporcularıyla sohbete dalınca Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’yi 30 dakika bekletmiş, Korea Times gazetesi “Sayın Putin bir dahaki sefere zamanında gelin” başlığını atmıştı. Liberal Rus internet sitesi ‘Slon.ru’ya göre sadece yarım saat geç kalmak, Putin’in “derin saygısına” işaret ediyor. Putin’e yakın bir kaynak, tüm bunların titizliğinden kaynaklandığını söylüyor. Yazar Mihail, Rostovski’ye göre geç kalmak Putin’i ‘alameti farikası’ ve değişmesi zor.



Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, bekletti, gitti, ile, merkel’i, saat, silvio, ‘partiye’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yerel Saat Nedir?, Ortak (Ulusal Saat) ,Saat Dilimleri,Uluslararası Saat Özellikleri? Violent Genel Coğrafya 0 16 Aralık 2013 22:26
Kenan Doğulu, Beren Saat'i Alıp Uzaklara Gitti Rhytia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 17:21
Ailesi 21 yıl morgda bekletti! Angel Haber Arşivi 0 26 Eylül 2008 11:37