IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2014, 10:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Artık molotof silah maske takmak suç




Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Reform Paketi'ni AK Parti Grubu'nda açıkladı. Güvenlik alanında yeni düzenlemeler getiren paket, bürokrasiyi azaltacak unsurlar da içeriyor

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik alanında köklü değişikliklerin de yer aldığı İç Güvenlik Reformu paketini açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun 'devrim' olarak nitelendirerek, dünkü AK Parti Grup toplantısında açıkladığı paket, ekonomiden güvenliğe kadar bürokrasiyi azaltacak ve günlük hayatı kolaylaştıracak 22 adımda 5 reformu kapsıyor. İşte Davutoğlu'nun açıkladığı reform paketinin detayları:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BÜROKRASİ AZALACAK GÜNLÜK HAYAT KOLAYLAŞACAK:
Ehliyet ile pasaportları Emniyet değil Nüfus ve Vatandaşlık İdaresi verecek. Vatandaşların doğum, ölüm, boşanma işlerindeki prosedürler kısalacak. Bizzat Nüfus İdaresi'ne gitme zorunluluğu ortadan kaldırılıyor. İsim değişiklikleri için artık mahkeme kararı gerekmeyecek. İsteyen ismini veya soy ismini tek bir dilekçeyle değiştirebilecek. Vatandaşların nüfus kayıt ve ikametgah belgelerinin muhtarlıklar yerine, internet üzerinden, e-devlet sisteminden almalarının önü açılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
POLİSE YETKİ VE ETKİLİ DENETİM:
Polise 24 saat gözaltı yetkisi veriliyor. Daha önce polis savcının talimatıyla gözaltına alabiliyordu. Polis bu yetkiyi kullanırken Cumhuriyet Savcısı'na ve en üst mülki amirine bilgi verecek. Savcı gerek görürse, bunu 48 saat uzatabilecek. Zanlı yine en geç 4 günde hakim karşısına çıkarılacak. İstihbarat alanında teknik takip ve dinleme gibi önlemler konusunda denetim artırılacak. Denetimi İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, Başbakanlık Teftiş Kurulu yapacak. Ayrıca Meclis'te 17 kişilik komisyona da rapor sunulacak. Herhangi bir suçun önlenmesi için önleyici kısa süreli bir istihbarat dinlemesinin yapılması halinde, bu dinlemeler TBMM'de bütün partilerin katıldığı komisyonda değerlendirilecek. Molotof kokteyli silah sayılacak. Şiddete dönüştüren her türlü eylem ise suç sayılacak. Gösterilerde yüzünü kapatmak suç sayılacak. Toplumsal olaylarda verilen zararlar, suçluya rücu edilecek. Bu rücu zaman aşımına tabi olmayacak. Sosyal medyaya şiddet çağrısı yapan ve nefret söylemi yayan yayınlara ceza verilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KOLLUK KUVVETİNE DENETİM:
Kolluk kuvvetlerinin kendilerine verilen yetkiyi kötüye kullanıp kullanmadıkları TBMM'de kurulacak olan Kolluk Gözetim Komisyonu tarafından denetlenecek. Komisyonda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Barolar Birliği ve üniversitelerden temsilciler de yer alacak. Yapılacak olan tüm reformlar, önce TBMM AB Uyum Komisyonu'ndan geçirilerek, AB mevzuatına uyumu sağlanacak. Mevcut sistemde atamaların Yüksek Askeri Şûra tarafından yapıldığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda sistem değiştiriliyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik'te atamaları İçişleri Bakanlığı yapacak. Jandarmanın mevcut üniforması değişecek. Jandarmanın kıyafetini İçişleri Bakanlığı belirleyecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İŞÇİYE, KİŞİSEL VERİLERE, ELEKTRONİK TİCARETTE KORUMA:
İş sağlığı ve güvenliği konusunda yeni bir düzenleme de reform paketinde yer alacak. Kişisel verilerin korunması kanununda değişiklikle, mahremiyetin korunması, kişisel verilerin işlenmesi, depolanması, değiştirilmesi konusunda tamamıyla vatandaşların hukukunu gözeten düzenleme yapılacak. Patent haklarının güvenceye alınması, fikri ve sınayi mülkiyet haklarını da teminat altına alacak düzenleme gerçekleştirilecek. Elektronik ticaretin düzenlenmesiyle tüketici haklarını teminat altına alan yasal değişiklik yapılacak. İstanbul Tahkim mahkemeleri kurulacak, uyuşmazlık ve karşılıklı olarak hukukların korunması yönünde tahkim süreci güçlendirilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BONZAİ ÖNLEMİ:
Bonzai, tıpkı eroin gibi uyuşturucu kapsamına alınacak. Uyuşturucu imal ve satışı suçu, terör suçları kapsamına alınacak. Engelli, hasta, yaşlılar için ifadelerini evlerinde vermelerinin önü açılacak. Karakola ya da mahkemeye gelmelerine gerek kalmayacak.
'ÖZGÜRLÜKTEN DÖNÜŞ YOK'
BaşbakanDavutoğlu grup toplantısında partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine seslenerek "Şehirlerimizi yok etmek isteyenlere, vandalizme karşı sesinizi yükseltin" dedi. Stratejik proje olarak benimsedikleri çözüm süreci konusunda provokasyonlara boyun eğmeyeceklerini tekrarlayan Davutoğlu yeni düzenlemeler konusunda da "Molotofkokteyli aldığınız anda, toplantı ve gösteri hakkı biter, şiddet eylemi başlar" ifadesini kullandı. "Verdiğimiz hiç bir özgürlükten geriye dönüş yaşatmayız" diyen Davutoğlu "Ama yeni gelen teknolojik araç imkanlarımızı genişlettiği kadar, özgürlükleri kısıtlayıcı sonuçlar da doğurabiliyor" şeklinde konuştu. Başbakan, Avrupa ülkelerinden gelen eleştirilere ise "Önce kendi ülkelerine baksınlar, sonra Yasin Börü'nün ve diğer katledilen vatandaşlarımızın haklarını koruma konusundaki kararlılığımız dolayısıyla bize sadece saygı göstersinler" yanıtını verdi.
BAŞÖRTÜLÜ VEKİL SAYISI 6'YA ÇIKTI
TBMM'de başörtülü milletvekili sayısı 6'ya yükseldi. AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de Meclis çalışmalarına başörtülü olarak katılmaya başladı. Öyüş'e çok sayıda kadın milletvekili kutlamada bulundu. Öyüş ise hacca gittiğini ve dönüşünde başını yeniden açmadığını söyledi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ekim 2014, 16:23   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Artık molotof silah maske takmak suç




Türkiye'de AKP'nin Güvenlik Paketi CHP'nin Güvensizlik Paketi'dir çünkü CHP Türk Halkı'nı AKP İktidarı ile savaştırmak için sokaklarda sağa sola zarar vermekle görevlendirmiştir.

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 

 

Etiketler
artık, maske, molotof, silah, suc, takmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazen Maske takmak gerekiyor... Feronia IF Ekstra 4 15 Ağustos 2020 13:54
Rüyada Bilezik Takmak Amelia Rüya Tabirleri 0 13 Temmuz 2014 21:12
Yüz Geren Maske uygulama - Güzellik İçin Doğal Kür - Cilt Gerginliği İçin Maske AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Mayıs 2012 12:17