IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 16:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani'ye 150 Peşmerge gidecek




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'ye gidecek Peşmerge sayısının 150'ye indirildiğini açıkladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Estonya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Estonyalı mevkidaşı Toomas Hendrik Ilves'le gerçekleştirdiği basın toplantısında, 'Peşmergeler'den PYD bir grubun, 200 kişinin gelmesini kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı 150'ye indirilmiş' dedi.
Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Bu yıl Türkiye'yle Estonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başladığı 90. yıl. Böyle anlamlı bir dönemde bu ziyaretin gerçekleşmiş olması inanıyorum ki ikili ilişkilerimizi çok daha fazla geliştirecektir. Bu adımların temelinde 1 Aralık 1924'te atılan dostluk anlaşması adımı yatmaktadır. Türkiye Estonya'ya yönelik hiçbir işgali, hiçbir ilhakı bugüne kadar tanımamıştır. Ve Avrupa Atlantik kurumları arasında ülkelerimizin paylaştıkları evrensel, insani ve demokratik değerler aramızdaki dostluğun da temelini oluşturmaktadır. Bugün gerek ikili gerekse heyetler arası yapmış olduğumuz görüşmelerde etraflıca bu konuları ele alma fırsatını bulmuş olduk. Siyasi, askeri, ekonomik, ticari tüm bu konuları değerlendirdik' dedi.

'TALLİNN'DE BULUNAN NATO SİBER SAVUNMA İŞBİRLİĞİ MÜKEMMELİYET MERKEZİ'NE OLUMLU BAKIŞIMIZ DEVAM EDİYOR'

Estonya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteğe de vurgu yapan Erdoğan, 'Avrupa Birliği üyelik sürecimize Estonya'nın vermiş olduğu desteği de burada ifade etmeden geçemeyeceğim. Bunun içinde şahsım ve milletim adına şükranlarımı iletmek istiyorum. Bölgemizde son dönemde meydana gelen özellikle başta terör eylemleri olmak üzere Ukrayna meselesi, Irak, Suriye bütün bunları ele alma fırsatımız oldu. Bu terör örgütlerine karşı alınması gereken tedbirler neler olabilir bunları görüşme fırsatımız oldu. Uluslararası barışın, güvenin ve istikrarın korunmasına ilişkin neler yapabiliriz bunları görüştük. İki NATO üyesi ülke olarak Afganistan'dan tutunuz, diğer sorumluluk alanlarımızı konuştuk. NATO üyesi müttefik ülkeler olarak dayanışmanın önemini bir kez daha değerlendirme fırsatımız oldu. Bildiğiniz gibi az önce sayın cumhurbaşkanının da ifade etmiş olduğu Tallinn'de bulunan NATO Siber Savunma İşbirliği Mükemmeliyet Merkezi'ne olumlu bakışımız devam ediyor ve kısa sürede de bunu değerlendireceğiz. Bu katılımı neticelendirmek suretiyle buradaki birlikteliğimizi de böylece güçlendirmiş olacağız' dedi.

'KOBANİ'YE GEÇECEK PEŞMERGE SAYISI 150'YE İNDİRİLMİŞ'

Erdoğan Ilves'le düzenlediği basın toplantısında, 'Önemli olan 2013'ü 456 milyon dolar bir ticaret hacmiyle kapadık. Bu yıl sonu itibariyle herhalde biraz daha artışımız bu ticaret hacminde olacak. Tabi bunu kısa zamanda 1 milyar dolarlık ticaret hacmine kavuşturma iradesini de ben değerli dostumda görüyorum. Estonya'dan ülkemize gelen turistlerin sayısı şu anda 50 bin civarında. İstanbul Tallinn arasında haftada 6 sefer şu anda yapılıyor. Estonyalıların önemli bir destinasyon merkezi olarak gördükleri Antalya'nın Alanya ilçesindeki Gazipaşa Havaalanı'ndan da artık Tallinn'e seferler olacaktır. Doğrusu 2015 yılının yaz mevsimi herhalde bu noktada çok daha hareketli olacak diye düşünüyorum. Özellikle aramızdaki şu vize konularını da hallettiğimiz andan itibaren Türkiye'den de Tallinn'e ve Estonya'nın diğer güzel destinasyon merkezlerine gelecek vatandaşlarımızın artacağını düşünüyorum. Bu halklarımız arasındaki güveni daha fazla arttıracaktır' dedi.

Kobani'ye geçecek Peşmerge sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Bildiğiniz gibi daha önce de ifade ettiğim gibi biz sayın Obama'ya özellikle burada tercih edilmesi gereken Hür Suriye Ordusu olabilir birinci derecede, ikinci derecede de Peşmergeler olabilir demiştik. Daha sonraki gelişmelerde tabi bir kaç gün geçtikten sonra Peşmergeler'den PYD bir grubun gelmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150'ye indirilmiş. Hür Suriye Ordusu'ndan ise 1300 kişiyi PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili olarak da şu an ilgili birimlerimizin bu geçiş güzergahının nasıl olması gerektiğini müzakere ediyorlar. Hür Suriye Ordusu'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçişi noktasında zaten bir sıkıntımız yok buna olumlu yaklaştığımız da daha önceden söylemiştik' dedi.

Rusya ve Kırım Tatarları hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Her şeyden önce Kırım Tatarları'na yönelik Rusya Federasyonunun atmış olduğu adımı tanımadığımızı daha baştan bu yana söyledik, söylüyoruz ve şu anda da bunu tanımlıyoruz. Ve bu konuyla ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Estonya'nın da kırım tatarlarına vermiş olduğu destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bunları en başta görüşmek üzere başta Putin olmak üzere kendilerini davet ediyoruz. Çünkü bu asırda bu tür olayları diplomatik yollarla bir barış güvencesi içerisinde sürdürmek ve çözmekten yanayız' dedi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
150, gidecek, kobaniye, peşmerge


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peşmerge de Türkiye’de konuşlanacak mı? Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 01:18
Peşmerge ve ÖSO tartışması AngeL Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 09:58
TSK çekilecek, peşmerge yerleşecek! Feronia Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 15:00
İmparatordu peşmerge oldu. kont_dracula Haber Arşivi 0 17 Haziran 2006 10:14