IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2014, 12:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'den 150 peşmerge bin 300 ÖSO'lu geçecek




Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu'ndan bin 300 kişinin Kobani'ye geçişinin PYD tarafından kabul edildiğini söyledi. Erdoğan "Güzergâh müzakere ediliyor" dedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baltık turunun ikinci ayağı olan Estonya'da dün Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şu mesajları verdi:
150 PEŞMERGE GEÇECEK: Daha önce de ifade ettiğim gibi biz Sayın Obama'ya, 'özellikle burada tercih edilmesi gereken Hür Suriye Ordusu olabilir birinci derecede, ikinci derecede de peşmergeler olabilir' demiştik. Daha sonraki gelişmelerde tabii bir kaç gün geçtikten sonra peşmergelerden PYD bir grubun gelmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150'ye indirilmiş.
ÖSO GEÇİŞİNDE SIKINTI YOK: Hür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) ise bin 300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili olarak da ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir bunu müzakere ediyorlar. Hür Suriye Ordusu'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesi noktasında zaten bir sıkıntımız yok. Bun olumlu yaklaştığımızı daha önce de söylemiştik.
KIRIM İÇİN DİPLOMASİ: (Kırım Tatarlarının durumu ve Türkiye'nin yapacakları) Bu konuyla ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Estonya'nın da Kırım tatarlarına vermiş olduğu destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bunları en üst düzeyde görüşmeye başta sayın Putin olmak üzere kendileriyle devam ediyoruz. Çünkü artık bu asırda bu tür olayları diplomatik yollarla bir barış güvencesi içerisinde sürdürmek ve çözmekten yanayız.
90 YILIK DOSTLUK: Türkiye ve Estonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 90'ıncı yılında gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. İkili ilişkilerin temelini 1 Aralık 1924 tarihinde imzalanan Dostluk Anlaşması oluşturmaktadır. Türkiye, Estonya'ya yönelik hiçbir işgali, hiçbir ilhakı bugüne kadar tanımamıştır. Avrupa Atlantik kurumları arasında ülkelerimizin paylaştıkları evrensel insanı ve demokratik değerler aramızdaki dostluğun da temelini oluşturmaktadır.
DESTEĞE TEŞEKKÜR: Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde siyasi, askeri, ekonomik ve ticari tüm konuları değerlendirdik. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde Estonya'nın verdiği destekten dolayı şükranlarımı belirtiyorum.
BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ: Görüşmelerde bölgesel konular ile başta Ukrayna, Irak ve Suriye konularını ele aldık. Terör örgütlerine karşı alınması gereken tedbirlerin neler olabileceği konularını görüştük. Uluslararası barışın, güvenliğin ve istikrarın korunmasına ilişkin neler yapabileceğimizi konuştuk. İki NATO üyesi ülke olarak Afganistan'dan tutunuz diğer sorumluluk alanlarımızı görüştük. NATO üyesi müttefik ülkeler olarak dayanışmanın önemini bir kez daha değerlendirme imkanımız oldu.

BAĞIMSIZLIK ANITINA ÇELENK
Cumh urba şkanı Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Ilves ile görüşmesinin ardından, Vabaduse Meydanı'na geçti. Meydandaki Bağımsızlık Savaşı Anıtı'na çelenk koyan Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet tarafından verilen öğle yemeğine katıldı.
"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"
Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, ülkesinin NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye'nin desteğini hep hissettiklerini belirtti. Estonya'nın da Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini kaydeden Ilves, "Sınırımız olmayan ülkelerdeki çetrefilli süreçler devam ederken ittifaka her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Türkiye ile işbirliğimiz daha da önem kazanıyor" diye konuştu.

ERDOĞAN'A ÇİPLİ KİMLİK KARTI SUNUMU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Parlamentosu'nun ardından NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi'ni gezdi. Türkiye'de kullanılacak çipli kimlik kartlarının üretildiği E-Estonia Demo Merkezi'ni de ziyaret eden Erdoğan'a, kimlik kartlarıyla ilgili brifing verildi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı İlves'in onuruna verdiği akşam yemeğine de katıldıktan sonra Türkiye'ye hareket etti.
Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
150, 300, bin, gececek, peşmerge, türkiyeden, Ösolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peşmerge Türkiye'den böyle geçecek Seth Haber Arşivi 0 23 Ekim 2014 15:49
İlk aşamada 200 peşmerge geçecek Seth Haber Arşivi 0 22 Ekim 2014 19:20
Peşmerge de Türkiye’de konuşlanacak mı? Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 01:18
İran ve Türkiye Gümrükte 'Tek Pencere' Sistemine Geçecek Cemalizim Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 10:16