IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 02:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otelcilik meslek liselerinde 'içki servisi dersi' kaldırılıyor: Ayran mı verelim?




Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanındaki Servis ve Bar bölümlerinde verilen Alkollü İçki Servisi Dersi’nin zorunlu olmaktan kaldırılması istendi. Dersin kaldırılma talebi iktidara yakın sendika olan Eğitim Bir Sen’den geldi. Eğitim Bir Sen Genel Başkan vekili Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda 11. sınıf ve 12. sınıfta Bar ve Servis bölümlerinde Alkollü İçki Servisi Yapmak dersinin zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bakanlıktan bu derslerin zorunlu olmaktan kaldırılması istendi. Ayrıca, Alkollü İçki Servisi Yapmak dersinin Yeterlilik Tablosu’ndan çıkarılması talep edildi.

‘DEĞİŞİKLİK YAPILSIN’
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’na başvurulan yazıda şu ifadeler yer aldı: “Barmen/Barmaid olmak istemeyen, alkolsüz içki servis elemanı olarak çalışmak, alkolden uzak durmak isteyen ve bu doğrultuda eğitim görmek için ‘Servis’ dalını seçen öğrencilerin ‘Alkollü İçki Servisi’ dersini almalarının zorunluluk olmaktan çıkarılması gerektiği aşikârdır. Yukarıda açıklanan duruma bağlı olarak, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi içindeki ‘Servis’ dalının Yeterlilik Tablosu’nda yer alan ‘Alkollü İçki Servisi Yapmak’ konusunun da Yeterlilik Tablosu’ndan çıkarılması gerekmektedir. Konuya ilişkin gerekli değişikliklerin yapılması ve değişikliklerden sendikamıza bilgi verilmesini talep ederiz.”

Dev Turizm İş Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, derslerin kaldırılmasını doğru bulmadığını, bir şişe şarap açmanın dahi kültürü olduğunu ve turizm alanında çalışmak isteyen öğrencilerin bunu öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Yahyaoğlu, “Bizim içkimiz milli ayran deyip misafirlerimize bunu mu sunalım isteniyor. Biz kendi taleplerimizi misafirlerimize dayatamayız” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ekim 2014, 02:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lâz:.




Mümkün mü bu ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Adı üstünde Turizm Otelcilik bölüm servis ve bar bizim milli içeceğimiz ayran olabilir çokta severim ama almanın bira, rusun votkadır bunu değiştiremeyiz ki. Bende okulda şarap açtım servis yaptım keza tattım da bu yapacağımız işin gereği heh olur veliler alkol kullandırtmak istemez çoçukta bu fikirde olur. Düz lise veya diğer meslek lise gruplarına yönelir. Mutfak bölümünde de alkolu tadıyorsun, kattada okulu yada böyle olan meslek liselerini kapatmaları gerekir.

__________________
Alayınızı öpaj!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 28 Ekim 2014, 02:30   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Otelcilik meslek liselerinde 'içki servisi dersi' kaldırılıyor: Ayran mı verelim?




Barmenler ellerinde değişik kokteyleri karıştırıp farklı bir tat sunuyorlar ya, bizde ayranı karıştırıp orada yayık ayran yapacağız. Olay gelen herkese "Biz Müslümanız demek" şöyle bir ironide var biz sadece görsel efetklere konu olmuş bir müslümanlık yaşıyoruz. Gene şöyle bir ironi daha var yakın zamanda her ilde büyük bir kitlede ormanları tahrip ettiler değil mi? Ee bu ayran ne'den yapılıyor sütten. Sütü kim bize sağlıyor, inek,keçi.. Ee peki inek ve keçi ne yiyor ot. Yakın zamanda ot da kalmayacak inek de, sütte, ayranda.
Yani demem o ki bunların kafası anca bu tür müslümanlığa çalışsın.

 

 

Etiketler
ayran, dersi, icki, kaldırılıyor, liselerinde, meslek, , otelcilik, servisi, verelim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meslek Liselerinde Akıllı Dönem Zen Ödev ve Tezler 0 21 Kasım 2012 14:27