IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 12:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlet 60 kat kâr etti




Paralel Yapı'nın TUSKON'a peşkeş çekmeye çalıştığı Bahçelievler Yenibosna'daki arazi yeniden ihaleye çıktı. En yüksek teklif Kuyaş'tan geldi. TUSKON'un daha önce 1.6 milyon TL'ye kiralamaya çalıştığı araziye Kuyaş 396 milyon lira teklif etti. Devlet 60 kat fazla kâr elde etti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Paralel örgütün, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) usulsüz işlem ve ucuz yolla 49 yıllığına 1.6 milyon TL'ye tahsis ettiği Bahçelievler Yenibosna'daki arazi yeni sahibini buldu. İhaleye en yüksek teklifi 396 milyon TL ile Kuyaş Kuyumcukent Gayrimenkul verdi. TUSKON'a kıyağı önleyen devlet, bu araziden 60 kat daha fazla kâr etmiş oldu.

İPİ KUYAŞ GÖĞÜSLEDİ
Emlak Konut GYO'nun dün düzenlediği ihalenin ilk oturumu kıran kırana geçti. İhaleye Mustafa Ekşi İnşaat-Aydur İnşaat ve Gümüş İnşaat ortaklığı, Dağ Mühendislik, Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı, Erkaner Mühendislik ve Eroğlu Yapı, Be-Ma İnşaat&Osmanbey Emlak, Nida İnşaat-Tahincioğlu, Dap Yapı, Özülke İnşaat, Gül İnşaat, Fuzul Yapı-Seha Yapı ve Seha İnşaat-Necat İnşaat ortaklığı ve Mesa Mesken katıldı. Kuyaş Kuyumcukent Gayrimenkul, ilk oturumda Emlak Konut GYO'ya en yüksek rakamı teklif etti. Şirket, satış toplam geliri olarak 300 milyon lira teklif ederken, Emlak Konut'a da yüzde 32 oranında yani 96 milyon lira pay önerdi. İkinci en yüksek teklif, Onaltı Dokuz projesinin yapımcı firması Astay Gayrimenkul ile ortağı Atik Paşa Turizm'den geldi. İhaleye iş ortaklığı yaparak katılan firmalar satış toplam geliri olarak 257 milyon 142 bin 857 önerirken Emlak Konut GYO'ya yüzde 35 oranında 90 milyon lira teklif etti. İhalesi yapılan arazide, 21 bin 799 metrekare büyüklüğünde ticaret, hizmet ve turizm alanı imarı bulunuyor. Ayrıca arazinin yanında 14 bin 375 metrekarelik park alanı da mevcut.

YILLIK 1.6 MİLYONA PEŞKEŞ ÇEKİLECEKTİ
İstanbul'un en pahalı bölgelerinden biri olan Yenibosna'daki arazi daha önce paralel yapıya yakınlığıyla bilinen TUSKON'a 'kıyak' çekilmeye çalışılmıştı. 13 Aralık 2011'de Hazine'ye ait arazi kılıfına uydurularak pazarlık usulüyle TUSKON'a verilmişti. İhaleye bir tek TUSKON katılmıştı. 2012'de 1.6 milyon TL bedel karşılığında TUSKON ile Defterdarlık arasında ön izin sözleşmesi imzalanmıştı. TUSKON arsa devrine ilişkin ön izinlerin uzatılması için 26 Aralık 2012'de İstanbul Valiliği'ne (Defterdarlık) başvurmuştu. Süre uzatımı alan konfederasyon işleri tamamlayamadığı için 10 Ocak 2014'te yeniden süre uzatımı istemişti. Maliye'nin incelemesinde TUSKON'a süre uzatımlı verilen arazi devrinin Haziran 2012'de çıkan Başbakanlık Genelgesi'ne aykırı olduğu tespit edilmişti. Bu genelgeye göre, ön izinler Başbakanlık onayı olmadan uzatılamıyor. Bu durum, Maliye Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a iletilmişti. Başbakanlık ise 'kıyak'ı durdurmuştu. TUSKON bu araziyi alsaydı uzun vadede sadece 78.4 milyon TL ödemiş olacaktı. Ancak dün yapılan ihalede devletin kasasına 396 milyon TL girmiş oldu.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
60, devlet, etti, kar, kat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biden devlet sırlarını ifşa etti mi? Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 00:27